hren

EURO 2020.
Sinoćnjim utakmicama finala doigravanja dodatnih kvalifikacija kompletirane su sve skupine za Europsko prvenstvo koje bi se sljedećeg ljeta trebalo igrati u 12 europskih gradova.

Makedonija je ispisala povijesti i pobjedom 1:0 u Tbilisiju pobijedila Gruziju te se prvi put u svojoj povijesti plasirala na Euro. Mađarska je u ludom preokretu pobijedila Island 2:1, a istim rezultatom je Slovačka nakon produžetka slavila u Sjevernoj Irskoj. 

U najdramatičnijoj utakmici Škotska je u Beogradu pobijedila Srbiju na penale 5:4. Nakon 120 minuta bilo je 1:1.

Ždrijeb skupina održan je 30. studenog prošle godine kad su unaprijed bile određene pozicije svake od četiri reprezentacije koje dolaze iz dodatnih kvalifikacija. Podsjetimo, dodatne kvalifikacije bile su vezane s Ligom nacija pa smo imali četiri "final foura" svake od četiri lige.

Nakon završetka dodatnih kvalifikacija skupine Europskog prvenstva izgledaju ovako (boldanim slovima označene su reprezentacije koje su došle iz play-offa):

SKUPINA A: Italija, Turska, Wales, Švicarska

SKUPINA B: Danska, Finska, Belgija, Rusija

SKUPINA C: Nizozemska, Ukrajina, Austrija, Makedonija

SKUPINA D: Engleska, HRVATSKA, Češka, Škotska

SKUPINA E: Španjolska, Švedska, Poljska, Slovačka

SKUPINA F: Portugal, Njemačka, Francuska, Mađarska

Uefa razmatra opciju da se Europsko prvenstvo sljedeće godine odigra u samo jednoj zemlji, a ne u 12 gradova kako je bilo originalno zamišljeno. Ne bude li novih odgoda ili promjena zbog pandemije koronavirusa, Euro bi trebao početi 11. lipnja u Rimu utakmicom Turske i Italije.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij