hren

HRVATSKA reprezentacija danas igra prvu od tri utakmice u sljedećih sedam dana. Od 18:45 sati prema hrvatskom vremenu u prijateljskom ogledu u Istanbulu protivnik joj je Turska.

Bit će to zagrijavanje za posljednje okršaje u Ligi nacija, u subotu na gostovanju u Švedskoj, ključnom za ostanak u elitnoj diviziji Lige nacija, i tri dana kasnije na Poljudu protiv Portugala.

Zbog toga ne treba očekivati Hrvatsku u Istanbulu u najjačem sastavu. Zlatko Dalić ponovno će, kao na prošlom okupljanju na utakmici protiv Švicarske, isprobati neka nova rješenja i nove igrače, prvenstveno Marina Pongračića i Tomu Bašića, debitante koji bi mogli zaigrati od prve minute.

"Ovo nam je zadnja prilika da pogledamo i isprobamo neke igrače, jer nas u ožujku očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Igramo tri utakmice u sedam dana, što je vrlo zahtjevno pa je potrebno imati širi kadar. Bašić je svojim igrama u klubu zaslužio biti u krugu reprezentacije, a jednako tako želimo vidjeti i Pongračića, koji je nekoliko puta dobivao poziv, ali nije nam se priključio zbog ozljeda", najavio je Dalić u ponedjeljak.

Unatoč tome i čuvanju glavnih igrača za oglede u Ligi nacija, Dalić kaže da će i na večerašnjoj utakmici ići na pobjedu.

"Mi smo svjetski doprvaci, želimo pobijediti u svakoj utakmici, bez obzira protiv koga igrali, a istodobno moramo voditi računa da ne opteretimo igrače koji igraju tri utakmice u tjedan dana. U Ligi nacija smo u skupini s aktualnim europskim i svjetskim prvacima, a istodobno provodimo i svojevrsnu smjenu generacija. Bez obzira na to, naš je glavni cilj ostanak u elitnoj skupini", rekao je izbornik.

S obzirom na izostanak Dominika Livakovića, na gol će večeras Simon Sluga, a činjenicu da nema ni Brune Petkovića i Andreja Kramarića iskoristit će Ante Budimir i Antonio-Mirko Čolak, koji bi mogli dobiti svaki po poluvrijeme u vrhu napada.

Dalić će svakako momčad izvesti u formaciji 4-2-3-1, a ovo su dvije varijante vjerojatnih sastava:

Opcija 1: Sluga - Juranović, Uremović, Pongračić,  Melnjak - Badelj, Rog - Oršić, Pašalić, Bradarić - Čolak

Opcija 2: Sluga - Juranović, Uremović, Vida, Melnjak - Badelj, Bašić - Oršić, Pašalić, Rog - Budimir

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij