hren

MLADA hrvatska skijašica, 16-godišnja Zrinka Ljutić, ostvarila je sjajan rezultat u svojoj prvoj FIS veleslalomskoj utrci karijere.

U nju je krenula startnim brojem 114 i prvu vožnju završila na 33. mjestu da bi u drugoj vožnji završila kao 21. s drugim najboljim vremenom druge vožnje.

Ovakav uspjeh nije viđen od Janice

Podsjetimo, FIS utrke su po snazi odmah ispod utrka Svjetskog kupa u kojem skijaju najbolje skijašice na svijetu, a u kojem su posljednje hrvatske predstavnice bile Janica Kostelić, Ana Jelušić i Nika Fleiss.

Ovim rezultatom osvojila je 51.36 FIS točaka, najviše što je osvojio ijedan naš skijaš ili skijašica u svojoj prvoj FIS utrci. Početkom 2020. godine Ljutić je postala najboljom skijašicom svijeta, osvojila je čak četiri zlatne medalje na najjačem svjetskom natjecanju za mlade skijaše.

Cijela obitelj stoji iza nje

Šesnaestogodišnja Zrinka iza sebe ima sezonu iz snova, nedodirljiva je u slalomu i veleslalomu, što je dokazala na Alpe Cimbra kupu, neslužbenom svjetskom prvenstvu za mlađe uzraste, nekad poznatijem po nazivu Trofej Topolino.

Iza tih uspjeha stoji složna obitelj Ljutić. Tata Amir i četvero djece, 17-godišnji Tvrtko, 16-godišnja Zrinka, 15-godišnja Dora i 13-godišnji Hrvoje, veći dio godine provedu u Innerkremsu u Austriji gdje treniraju i uče.

Talentirani brat i sestra

Bez obzira na to što više od devet mjeseci godišnje provode na snijegu, Zrinka i stariji brat odlični su surferi. Brat je i jedan od najboljih mladih surfera u Europi u freestyle disciplini.

''Na moru se trenira, surfamo, jedrimo na dasci, slobodni stil. Radimo to već dugo i dobri smo u tome, ali to je palo u drugi plan, to je postao samo hobi. Treniramo, imamo odlične uvjete za trening, maknemo se od skijanja i od svega'', rekla je Zrinka za Dnevnik Nove TV.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij