hren

ABA liga ove sezone ide iz krize u krizu. Ovaj put je u opasnosti odigravanje sedmog kola tog natjecanja zbog dugovanja lige prema hotelima i službenim osobama...

ABA liga nalazi se u novim problemima financijske i organizacijske prirode. Nakon stalnih sukoba i borbi za "vlast" u ligi i blokiranja računa, liga je poslala klubovima dopis u kojem se govori da je organizacija sedmog kola pod upitnikom.

Razlog su, između ostalog, i velika dugovanja prema hotelima pošto je ABA liga za klubove besplatna i pokriva smještaj i put za gostujuće ekipe. Ligi su zatvoreni računi, a potraživanja hotela su oko 140 tisuća eura, kako procjenjuju srpski mediji.

Uz taj dug, postoji dug i prema službenim osobama poput sudaca i delegata, a uskoro je na redu i porez na dobit. Liga je registrirana pri trgovačkom sudu u Zagrebu, a blokada računa i sukob je nastupio kao posljednica organizacijskih problema i razmirica Crvene zvezde i Partizana oko statusa FMP-a u ligi.

Također, Mozzart sport saznaje kako ima i pravnih manjkavosti oko dokumentacije lige i neovlaštenog upravljanja računima te je i to razlog zatvaranja računa.

Foto : Pexels
Izvor : Sportnet.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij