hren
 

BARCELONA se jučer službeno oprostila od Luisa Suareza koji je nakon šest godina otišao iz kluba.

Urugvajac je potpisao za Atletico Madrid u kojem će igrati sljedeće dvije sezone uz godišnju plaću od devet milijuna eura.

Suarezov odlazak teško je pao većini Barcinih navijača, ali u klubu zbog toga trljaju ruke, piše AS. Iako će za Urugvajca kroz bonuse dobiti tek šest milijuna eura, Barci je puno važnije bilo da se riješi goleme plaće koju je Suarez imao.

Suarez bio treći najplaćeniji igrač u momčadi

AS piše da je klubu ovog ljeta prioritet smanjenje troškova i rasterećenje ogromnog klupskog budžeta. Suarez je zarađivao 23,4 milijuna eura bruto i bio je treći najplaćeniji igrač nakon Messija i Griezmanna. Argentinca Barcelona u bruto iznosu plaća 70,7, a Francuza 45,8 milijuna eura.

"Osim Suareza, Barca se uspjela riješiti još dva jako skupa igrača. Ivan Rakitić ju je godišnje stajao 13,3, a Arturo Vidal devet milijuna eura. Njihovim odlaskom proračun je dodatno olakšan, ali problem je i dalje Samuel Umtiti", piše AS.

Francuskog stopera klub plaća 12 milijuna eura bruto, a Umtiti ima ugovor do 2023. godine. Došao je kao igrač za budućnost, ali ima kroničnih degenerativnih problema s lijevim koljenom. Klub ga je želio poslati na operaciju 2018. godine, ali Umtiti nije želio propustiti Svjetsko prvenstvo. Kad se vratio također je odbio operaciju i on je sad postao golemi problem.

Bartomeu najavio dodatne rezove

"Njegov transfer je trenutno nemoguć jer ga Barca nema kome prodati, ali bi rado s njim raskinula ugovor i riješila ga se", piše AS i dodaje da je i odlazak Nelsona Semeda olakšao proračun za 7,5 milijuna eura godišnje.

Ovim uštedama Barcelona je troškove plaća smanjila ukupno za 52 milijuna eura i prvi put nakon više od pet godina one iznose manje od 500 milijuna eura. Josep Bartomeu ih je želio smanjiti za 100 milijuna, ali i ovo je golemi uspjeh. Razliku će pokušati dogovoriti s igračima u vidu dodatnog smanjenja ugovora u vrijeme krize s obvezom da će iznos kojeg su se odrekli biti isplaćen sljedeće godine.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij