hren

EUROLIGA
HRVATSKA je ostala na samo petorici NBA igrača. Dragan Bender odlučio je nakon četiri godine vratiti se u Maccabi, prenose brojni europski mediji vijest koju je prvi plasirao srpski reporter Nikola Žorić.

Bender je u NBA otišao 2016. baš iz Maccabija, a sad se vraća, ali samo privremeno. Hrvatski reprezentativac za početak će potpisati tromjesečni ugovor kako bi se mogao vratiti u NBA za početak nove sezone, kad god bude određen.

Osim Bendera, u Maccabi je nedavno prešao i Ante Žižić, njegov vršnjak i bivši suigrač u Kaštelima, koja su 2014. kao 17-godišnjaci zajedno uveli u prvu hrvatsku ligu. Dakako, glavni razlog za njegov povratak u Tel Aviv je Nikola Vujčić koji tamo radi kao sportski direktor.

Korona prekinula sezonu baš prije nego što će Warriorsi morati odlučiti što će s njim

U sastavu Maccabija Bender će zamijeniti Quincyja Acyja, koji nije produljio ugovor, ali može se vratiti kad i ako Bender ponovno ode u NBA. Maccabi je već doveo nekoliko vrlo zvučnih pojačanja. Osim Žižića, stigli su Omri Casspi, Tyler Dorsey i Elijah Bryant.

Bender je u NBA otišao 2016. i tada je bio najmlađi igrač lige. No u Phoenix Sunsima se nije razvijao prema očekivanjima, pa je nakon tri sezone potpisao negarantirani ugovor s Milwaukee Bucksima, koji su ga većinom sezone držali u Razvojnoj ligi prije nego što su ga u veljači otpustili. Zatim je kao slobodan igrač potpisao dva desetodnevna ugovora s Golden State Warriorsima, u kojima je solidno igrao, ali usred drugog ugovora koronavirus je prekinuo sezonu, a Warriorsi nisu pozvani na restart u Disney Worldu. Da nije došlo do prekida, Warriorsi bi morali odlučiti hoće li ga zadržati dugoročno ili ga pustiti da ode, a ovako je nakon restarta ponovno postao slobodan igrač jer se klub više nije morao opterećivati tekućom sezonom.

Bolje da igra u Euroligi nego da izgubi skoro cijelu godinu

Njegova odluka da se vrati u Europu nipošto ne znači da je odustao od NBA karijere, što potvrđuje i potpis ugovora na samo tri mjeseca. Bender će tek za dva mjeseca napuniti 22 godine i ima još puno prostora za razvoj, pa i za povratak u NBA nakon dužeg boravka u Europi. No kratkoročno ovo je odličan potez, prvenstveno zbog toga što se nije bavio natjecateljskom košarkom od ožujka i svakako mu je bolje igrati Euroligu nego izgubiti skoro cijelu godinu.

U NBA karijeri Bender je odigrao 187 utakmica uz prosjeke od 5,4 koša i 3,9 skokova.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij