hren

Krovna europska nogometna organizacija (UEFA) organizirala je videokonferenciju na temu europskih natjecanja za klubove, za mlade i za reprezentacije na kojoj su sudjelovali glavni tajnici 55 europskih nacionalnih nogometnih saveza. Hrvatski nogometni savez predstavljala je voditeljica međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac, prenosi HNS.

Za vrijeme sastanka naglasak je stavljen na kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka i Europsku ligu te su ponovno pojašnjena novo-uvedena pravila u propozicijama za sezonu 2020./21. koja govore o ograničenjima na području međunarodnih putovanja te o mogućim pozitivnim rezultatima testiranja na novi koronavirus.

Također je naglašena i mogućnost odigravanja određenih utakmica na neutralnom teritoriju kako bi se ispoštovala sva ograničenja na području međunarodnih putovanja koja su još na snazi u brojnim europskim državama.

UEFA je tom prilikom posebno zahvalila nogometnim savezima Poljske, Grčke, Mađarske i Cipra na suradnji. Navedeni savezi stavili su na raspolaganje određene stadione na području svojih država te time osigurali neutralna središta koja će se moći koristiti u slučaju da se određena utakmica ne može odigrati na stadionu kluba domaćina.

Govorilo se i o potencijalnim izazovima s kojima će se za vrijeme rujanskih okupljanja suočiti reprezentacije. Potvrđeno je kako u ovom trenutku nije moguće u potpunosti odbaciti mogućnost odigravanja utakmica na neutralnom teritoriju.

UEFA je ujedno objavila kako će sredinom kolovoza ponovno razmotriti mogućnost djelomičnog mijenjanja aktualne odluke da se sve utakmice do daljnjeg igraju bez gledatelja.

Izvor : HRT


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij