hren
 

RAZLIČITI PRISTUPI
Najvjerojatnije ćemo i krenuti u novo prvenstvo također bez gledatelja. Sadašnjom odlukom i Liga nacija se igra bez gledatelja - rekao je Marijan Kustić

Njemački nogometni prvoligaši i drugoligaši (DFL) na sastanku održanom u utorak dogovorili su kako su spremni otvoriti svoje stadione za manji broj gledatelja ukoliko političke vlasti daju zeleno svjetlo za takvo što tijekom ovoga mjeseca.

“Ako i kada se navijači vrate na stadione ne ovisi o DFL-u već o političkim vođama. Mi ni očekujemo niti tražimo bilo što, ali se pripremamo za taj mali korak kada dođe vrijeme za to”, rekao je izvršni direktor DFL-a Christian Seifert.

Ministri zdravstva svih njemačkih saveznih država trebali bi se sastati sljedećeg tjedna kada bi jedna od tema trebala biti i povratak navijača na stadione.

Prema trenutačnoj odluci u Njemačkoj vrijedi zabrana svih događanja s velikim brojem ljudi do 31. listopada.

Prošlosezonsko njemačko nogometno prvenstvo, prekinuto zbog pandemije koronavirusa sredinom ožujka, nastavljeno je u svibnju utakmicama bez prisutstva gledatelja te je na takav način i okončano krajem lipnja.

Novo njemačko prvenstvo počinje 18. rujna.

Završnica Prve HNL odigrana je bez gledatelja, a po svemu sudeći i novo prvenstvo krenut će bez publike. To je vrlo jasno poručio izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić za HRT.

– Pratimo svakodnevno epidemiološku situaciju i jednostavno se nismo htjeli dovesti u situaciju da ne krenemo s novom natjecateljskom sezonom, koja počinje vrlo brzo. Zato smo donijeli odluku da nema gledatelja u zadnjem kolu, na finalu Kupa i u kvalifikacijskim utakmicama Istre i Orijenta, a najvjerojatnije ćemo i krenuti u novo prvenstvo također bez gledatelja. Sadašnjom odlukom i Liga nacija se igra bez gledatelja, zato smo i donijeli odluku da se utakmice reprezentacije igraju u Zagrebu – poručio je Kustić.

Izvor : Novilist.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij