hren

"SJEĆAM se kako je Vida došao u svlačionicu s mobitelom i pokazao nam fotografije iz Hrvatske. Igrači su pali u trans, a ja sam izgubljen stajao među njima. Pitao sam se kako ću ovo zaustaviti. Kroz glavu mi je prolazilo da smo u prošlosti često padali nakon velike euforije. Tragedija i euforija nikada nisu dobre.

Dalić: Nisam slavio. Ni danas mi nije jasno kako sam to uspio

Dok su igrači slavili, povukao sam se u sobu, razmišljao sam kako da ih spustim na zemlju. Nisam slavio. I danas mi nije jasno kako sam to uspio. Tada sam došao pred njih i počeo govoriti da moramo ostati ponizni. Bilo mi je teško, bojao sam se bolnog pada, to ne bismo preživjeli. Rekao sam igračima da stanu i da se smire. Objasnio sam im da moramo vjerovati u sebe, bez podcjenjivanja protivnika. Zaista ne znam kako sam uspio ostati miran dok sam gledao euforične slike iz Hrvatske."

Zlatko Dalić otkrio je što se događalo u svlačionici Hrvatske u Nižnjem Novogorodu 21. lipnja 2018. nakon što je Hrvatska s 3:0, golovima Rebića, Modrića i Rakitića razbila Argentinu u drugom kolu skupine SP-a.

Argentina je bila grozna, ali Messi je uvijek Messi

Momčad predvođena Leom Messijem jedva se dovukla do Rusije, kvalifikacije je igrala grozno, loše je i otvorila SP, sa samo 1:1 protiv Islanda, ali ipak je bila aktualni viceprvak svijeta. Također, i Messi je uvijek Messi pa je uvjerljivi trijumf Hrvatske protiv Argentine snažno odjeknuo svijetom. Nije bilo uglednog medija koji toj vijesti nije dao status "breaking newsa" ili naslovnicu.

Malo je nedostajalo da Hrvatska ne pobijedi, a da onaj koji će postati junak trijumfa bude isključen

Ipak, malo je nedostajalo da uopće ne dođe do jedne od najvećih pobjeda u hrvatskoj nogometnoj povijesti i da nasred te utakmice Hrvatska ne ostane bez igrača koji će postati junak trijumfa. U prvom poluvremenu, koje je završilo bez golova, Argentinin defenzivac Perez s par metara promašio je prazna vrata Hrvatske, a Ante Rebić bio je jako loš i toliko agresivan da je bio sretan što je poluvrijeme završio sa samo žutim kartonom. Svi su očekivali da zato neće preživjeti izbornika Dalića na poluvremenu.

Rebićeva golčina je prelomila utakmicu

Međutim, ovaj mu je dao podršku, za što mu se Rebić u 54. minuti odužio tako što je veliku grešku suparničkog golmana Caballera pretvorio u golčinu iz voleja za 1:0. Nakon toga je Argentina imala još jednu veliku priliku koju nije iskoristio Meza, ali sve ostalo bilo je u znaku Hrvatske.

Kavez za Messija

Dalić je sjajno zakočio Messija tako što mu je posvetio čak tri igrača. Naravno, nisu Strinić, Brozović i Perišić striktno markirali istog čovjeka ili igrali flastera na njemu. Oni su prije svega čuvali prostor oko Messija i priječili dotok lopte do njega. Taktika Hrvatske bila je da Argentini da loptu i čeka je u bloku.

Hrvatska je ovim trijumfom postala udarna vijest u svijetu

Takav pristup savršeno je upalio. Modrić i Rakitić su u zadnjih deset minuta potvrdili veličanstvenu pobjedu, a Hrvatska je započela put prema finalu SP-a i postala udarna vijest u svijetu. 

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij