hren

NAKLON DO PODA
Kao što su i najavili, japanski borci svoju su riječ održali. U čast nedavno preminulog velikana borilačkih sportova, Branka Cikatića, ove su nedjelje održali turnir, a među velikanima koji su mu se došli pokloniti bio je i Antonio Inoki, legendarni hrvač i MMA borac, koji se svojevremeno borio i s Muhammadom Alijem.

Respektabilno društvo nekad najvećih zvijezda japanskog borilačkog sporta, a bili su tu Nobu Hayashi, Hiromi Amada i Shinya Aoki, ove je nedjelje u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu opet ušlo u ring, pa su brojni Cikatićevi štovatelji, od Japana, Nizozemske, SAD-a, Rusije - gdje postoje Chakuriki podružnice, mogli uživati u borilačkim majstorijama. I vidjeli su osam borbi.

Prijatelji iz Japana, uz koji je pokojni Branko Cikatić bio izuzetno vezan, održali su obećanje, jer za njih je riječ zakon i na taj su način pokazali respekt prema najvećem hrvatskom borcu, koji nas je napustio, nakon duge i teške bolesti, u ožujku ove godine.

S obzirom na to da zbog pandemije koronavirusa i mjera izolacije, Brankovi prijatelji nisu mogli doći u Solin na posljednji ispraćaj, na ovaj su se način htjeli odužiti svojem velikom prijatelju, ali i - uzoru.

Jer Cikatić je u Japanu 1993. godine postao velika ikona, kada je osvojio prvi K-1 turnir, a imao je na leđima već 38 godina.

'Gledali smo prijenos uživo, i naravno, da su nas jako dirnuli. Bili smo kod moje majke u Karlovcu, i nismo mogli prestati plakati. Što od tuge, što od ponosa. Znali smo da će organizirati ovaj turnir, ali kada su emocije u pitanju, nikad ne možeš biti dovoljno spreman. Posebno kada smo vidjeli koja su sve imena došla, između ostalih i jedan od najvećih japanskih boraca, Antonio Inoki. Bili su tu i mnogi Cikatićevi vršnjaci, pa i neki malo stariji. I zato bih se i ovim putem zahvalila našim prijateljima iz kluba Chakuriki Japan na ovako divnoj gesti', prepuna dojmova rekla nam je Ivana Davidovski Cikatić.

Izvor : Tportal


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij