hren
 

Hajduk je na današnji dan 1980. godine u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa prvaka pobijedio Hamburger sa 3:2, ali to mu nije bilo dovoljno za prolaz zbog broja golova u gostima (Nijemci su u prvom susretu pobijedili 1:0).

Na Poljudu se okupilo oko 50.000 gledatelja. Poveli su gosti preko Hrubescha već u drugoj minuti, a golu je prethodila pogreška Bore Primorca. Hajduk je u 21. minuti nakon sjajne akcije izjednačio golom Zlatka Vujovića, a onda je u 23. minuti srušen Šurjak i švicarski sudac Dorflinger je pokazao na bijelu točku.

Primorac je inače bio sjajan izvođač, a još se i želio iskupiti za kiks kod prvog gola. Prema klupi su mahali Šurjak i Gudelj, željeli su oni izvesti jedanaesterac, ali trener Tomislav Ivić je pokazao na Boru. Ovaj je pucao loše, vratar Kargus je nakon njegova udarca uhvatio loptu.

Kada je Hieronymus u 24. minuti opet doveo HSV u vodstvo, činilo se da je priča gotova, no Hajduk je nastavio igrati presing, stvorio je niz prilika i na kraju golovima Đorđevića u 49. i Primorca u 86. minuti pobijedio sa 3:2.

Boro Primorac je nakon utakmice rekao: 'Što mogu, hoće li pomoći ako udarim glavom u zid?', a Slobodna Dalmacija je donijela naslov 'Hajduku sve osim polufinala!'.

'Bijeli' su oduševili igrom, pretrčali Nijemce i borili se do zadnje sekunde, ali u polufinale je otišao HSV. tamo su izbacili Real Madrid, a u finalu Kupa prvaka su izgubili od Nottingham Foresta (0:1). 

Hajduk – Hamburger SV 3:2 (1:2)

Strijelci: 0:1 Hrubesch (2.), 1:1 Zl. Vujović (21.), 1:2 Hieronymus (24.), 2:2 Đorđević (49.), 3:2 Primorac (86.)

HAJDUK: Pudar, Primorac, Krstičević, D. Čop (od 62. Šalov), Zo. Vujović, Rožić, Zl. Vujović, Mužinić, Gudelj (od 62. Maričić), Đorđević, Šurjak.

HAMBURGER SV: Kargus, Kaltz, Hidien, Hartwig, Buljan, Hieronymus (od 62. Blimeister), Keegan, Memering, Hrubesch, Magath, Milewski.

Izvor: Dalmatinski Portal


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul