hren
 

KORONAVIRUS I SPORT
NAKON što je prošle nedjelje u Torinu pred praznim tribinama Juventus pobijedio Inter 2:0, vlada Italije je naredila da se Serie A prekine barem do 3. travnja. Pandemija smrtonosnog koronavirusa odnijela je više tisuća života u Italiji i vodeći ljudi države zaključili su da u ovom trenutku nogomet nije primaran, već da se moraju spašavati ljudski životi.

Međutim, čelnici Serie A u velikom su problemu jer pojma nemaju kako će završiti prvenstvo.

Do kraja je ostalo još 12 kola, a utakmice su se trebale odigrati do 24. svibnja kako bi se igrači mogli priključiti pripremama reprezentacija za Euro.

Jedan od planova je bio da se prvenstvo odluči kroz play-off, u kojem bi za prvaka igrale prvoplasirane četiri momčadi, a to su Juventus, Lazio, Inter i Atalanta. Jedini put kad je naslov talijanskog prvaka dodijeljen kroz play-off bio je u sezoni 1963./1964. Tada su Inter i Bologna imali isti broj bodova pa su na neutralnom terenu u Rimu odigrali odlučujuću utakmicu, Bologna je slavila 2:0.

Klubovi koji se bore za opstanak također bi igrali doigravanje koje bi trebalo odlučiti tko ispada, a tko ostaje. Posljednji put u Italiji play-out je viđen još davne 2005. godine, kada su Parma i Bologna odlučivali kroz dvomeč tko će ostati u eliti. Tada je Parma bila uspješnija - 0:1, 2:0.

Podsjetimo, tu je ideju iznio predsjednik talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina, no sinoć je taj prijedlog odbijen. Klubovi su tu ideju odbacili.

Čelnici Serie A sinoć kasno održali su izvanrednu skupštinu putem videolinka kako bi pronašli idealno rješenje za pat-poziciju u kojoj se nalazi talijanski nogomet. Gazzetta dello Sport piše da su svi klubovi odbili ideju o play-offu i play-outu. Jednoglasno su zaključili da u lipnju raspored bude zgusnut, da se utakmice igraju svaka tri dana, ali da se prvenstvo odigra do kraja.

Ova odluka znači da su Talijani sigurni da se Euro ovog ljeta neće održati. Također, norveški nogometni savez jučer je odbio odigrati polufinale baraža za Euro 24. ožujka protiv Srbije u Oslu.

Nakon što smo saznali za te odluke sve je izglednije da je francuski L'Equipe bio u pravu kad je prije dva dana objavio vijest da će se EP prebaciti na ljeto sljedeće godine.

Konačnu odluku oko Eura UEFA će objaviti 17. ožujka.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij