hren

ODLUKA U ROTTERDAMU
Dvanaest reprezentacija, kao i na prethodnim Olimpijskim igrama, nastupit će u turniru vaterpolista ovog ljeta u Tokiju. Nećemo napisati dvanaest najboljih reprezentacija svijeta, jer to nije tako. Teško bi prvak Afrike stigao i do jedne pobjede na Europskom prvenstvu, kao što bi teško prvak Azije, Kazahstan, na istom natjecanju dohvatio četvrtfinale, a teško bi u tome uspio i Japan, koji kao domaćin ima osiguran nastup, bez obzira što je ta reprezentacija znala ugodno iznenaditi posljednjih godina.

Osim tri spomenute reprezentacije još njih šest su već kupile karte za Tokio - četiri europske reprezentacije od kojih je prva to napravila Srbija osvajanjem Svjetske lige pobjedom u finalu u Beogradu protiv naše reprezentacije. Potom su to učinile Italija i Španjolska plasmanom u finale Svjetskog prvenstva u Gwangju: Italija je u polufinalu dobila Mađarsku, a Španjolska Hrvatsku, a sad je na EP-u u Budimpešti u tome uspjela Mađarska, europski prvak, koja je olimpijsku vizu izborila već plasmanom u finale jer je u prvom polufinalu (opet protiv naših) slavila Španjolska, vlasnik olimpijske vize.

Plus, uspjelo je to, očekivano, dvjema najboljim reprezentacijama izvan Europe: SAD-u se plasirao kao pobjednik Panameričkih igara, a Australija kao najbolja reprezentacija Oceanije.

Tri preostala mjesta popunit će se na kvalifikacijskom turniru, koji se od 22. do 29. ožujka igra u Rotterdamu, a na kojem će osim domaćina, Nizozemske, te Hrvatske sigurno igrati još Crna Gora, Grčka, Rusija i Njemačka. Tko još - odlučit će FINA. Međutim, bez obzira tko sve bude igrao u Nizozemskoj imena najvećih suparnika našima u borbi za tri preostale karte za Tokio već znamo.

Izvor : Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij