hren
 

LIGA PRVAKA
VELIKI europski klubovi ne odustaju od ideje Superlige te u sljedeća tri mjeseca očekuju pregovore s UEFA-om o reformi Lige prvaka, otkriva Mirror.

Britanci pišu kako prvi čovjek Milana Ivan Gazidis predvodi radnu skupinu zaduženu za reformu Lige prvaka 2024. godine. Klubovi okupljeni oko ECA-e (Europskog udruženja klubova) zalažu se za to da najveći klubovi imaju osigurano mjesto u Ligi prvaka.

Prva je ideja da se ukinu skupine u Ligi prvaka i da se igra jedna liga s 32 kluba. Igralo bi se 10 kola, a najboljih 16 bi prošlo u osminu finala i osiguralo nastup i u sljedećem izdanju Lige prvaka bez obzira na rezultate u nacionalnim prvenstvima. 

Drugi prijedlog je šest skupina s po šest klubova, što bi značilo da će se Liga prvaka proširiti za četiri kluba. 

Dinamo bi mogao završiti samo u četvrtom potu

Razgovaralo se i o jakosnim skupinama kako bi se izbjeglo da u istoj jakosnoj skupini (prema kojoj će se raditi ždrijeb parova u novom formatu Lige prvaka) budu najveći klubovi. Trenutno je pravilo takvo da su u prvom potu prvaci sedam najjačih liga i branitelj naslova Lige prvaka, a novi prijedlog je da u prvom potu budu najveći europski klubovi s obzirom na ranije uspjehe, u drugom klubovi poput Ajaxa, u trećem klubovi poput Celtica, a u četvrtom potu predstavnici zemalja istočne Europe.

Promocija između različitih natjecanja, nema igranja vikendom

Ranije je dogovoreno pokretanje Europa lige 2, a uvest će se i promocija između liga pa će najbolji iz Europa lige 2 osigurati mjesto u Europa ligi, a najbolji iz Europa lige u Ligi prvaka. 

Utakmice bi se i dalje trebale igrati sredinom tjedna jer se nije ni razgovaralo o igranju subotom.

Ranije je Guardian objavio da je procurio UEFA-in plan da od 32 kluba u Ligi prvaka 24 kluba iz najvećih liga unaprijed imaju osigurano mjesto prema rezultatima u nacionalnim prvenstvima u posljednje četiri sezone.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul