hren
 

HAJDUK i Rijeka od 17:30 na Poljudu igraju Jadranski derbi 17. kola HNL-a.

Damir Burić je u velikim problemima sa sastavljanjem momčadi za ovu utakmicu. Zbog kartona zarađenih u derbiju s Dinamom (1:1) ne može računati na Ismajlija, Simića i Kalika, a ozlijeđeni su Posavec, Bradarić, Juranović i Vušković. Obrana će biti u vrlo "tankom" sastavu Čolina - Svatok - Radić - Bašić. Za 19-godišnjeg Stipu Radića ovo će biti debi za Hajduk i to odmah u derbiju.

Rijeka dolazi u skoro najjačem sastavu. Nema jedino ozlijeđenog Zorana Kvržića, no svi ostali igrači su na raspolaganju Simonu Rožmanu. Rijeka je na Poljudu zadnji put dobila u rujnu 2017. godine, a Hajduk je u nevjerojatnom nizu. Splićani su ove sezone dobili svih osam utakmica na Poljudu i nadaju se da mogu i devetu. Zadnji međusobni susret završio je 1:1 na Rujevici, a Hajduk je krajem prošle sezone razbio Rijeku 4:0.

"Ne bojimo ih se i želimo popraviti dojam od tog zadnjeg poraza na Poljudu. Pobjeda protiv Hajduka malo bi ublažila poraz od Dinama koji je ipak razina više u odnosu na HNL. Hajduk nam je ipak puno bliži", rekao je Rijekin branič Hrvoje Smolčić.

Hajduk bi eventualnom pobjedom pobjegao Rijeci na devet bodova prednosti uz utakmicu više, dok bi Riječani s tri boda potpuno zakomplicirali borbu za Europu.

Očekivani sastavi:

Hajduk (4-3-2-1): Ljubić - Čolina, Svatok, Radić, Bašić - Hamza, Nejašmić, Jurić - Caktaš, Jradi - Jairo

Rijeka (4-2-3-1): Prskalo - Smollić, Escoval, Župarić, Tomečak - Capan, Halilović - Gorgon, Andrijašević, Acosty - Čolak

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul