hren

Hrvatska je na ždrijebu Eura 2020. godine izvukla skupinu D s Engleskom, Češkom i pobjednik turnira lige C u Ligi nacija.

U Bukureštu je održan ždrijeb Europskog nogometnog prvenstva. Na prvenstvu će nastupiti 24 reprezentacije, a posljednja četiri sudionika doznat ćemo nakon dodatnih kvalifikacija koje su na rasporedu u ožujku.

Hrvatska će na Euru 2020. godine igrati u skupini D s jednim od domaćina - Engleskom! Prvu utakmicu Hrvatska će igrati 14. lipnja protiv Engleske na legendarnom Wembleyju.

U 2. kolu Hrvatska igra protiv Češke u Glasgowu na Hampden Parku 19. lipnja, dok 23. lipnja Vatreni također u Glasgowu igraju s još nepoznatim protivnikom - pobjednikom finalnog turnira lige C u Ligi nacija.

Posljednji protivnik Škoti, Srbi, Norvežani ili Izraelci

Četvrta reprezentacija u skupini D bit će pobjednik završnog turnira Lige C Lige nacija, a tko će to biti saznat ćemo krajem ožujka. Sastat će se u jednoj polufinalnoj utakmici Škotska i Izrael te Norveška i Srbija, a tko u tom društvu bude najbolji, stići će u skupinu D Europskog prvenstva.

Ako Srbija prođe Škotsku, igrat će finale tog turnira na svom terenu. Ukoliko se Škoti probiju na Euro, Hrvatska će igrati protiv čak dva domaćina!

Križamo se sa grupom E

Ukoliko Hrvatska bude druga u skupini, u osmini finala igrat će protiv drugoplasiranog iz skupine E u kojoj su Španjolska, Poljska i Švedska, a priključit će im se i pobjednik Lige B Lige nacija. Ta utakmica igrala bi se 29. lipnja u Kopenhagenu.

Pobjednik skupine D u osmini finala će igrati protiv drugoplasiranog iz skupine F gdje su velesile Francuska, Njemačka i Portugal.

Reprezentacija koja bude treća u skupini D će, ako bude među četiri najbolje trećeplasirane, igrati u osmini finala protiv nekog od pobjednika skupina B (Belgija?), C (Nizozemska?) ili E (Španjolska?).

Malo je paradoksalno kako bi čak drugo mjesto moglo donijeti najlakši ždrijeb u osmini finala.

Grupa F skupina smrti

Skupina smrti je grupa F u kojoj su Njemačka, Francuska i Portugal! Domaćin Njemačka u Münchenu prve dvije utakmice igra s aktualnim svjetskim i europskim prvacima - Francuskom i Portugalom.

Plasman u osminu finala izborit će prve dvije reprezentacije iz svake skupine plus četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

UEFA je odredila da će otvaranje biti u Rimu 12. lipnja, a polufinala (7 i 8. srpnja) i finale (12. srpnja) igrat će se u Londonu.

Grupe Eura 2020.
Skupina A (Rim i Baku): Italija, Švicarska, Turska, Wales
Skupina B
(Kopenhagen i Sankt Peterburg): Belgija, Rusija, Danska, Finska
Skupina C
(Amsterdam i Bukurešt): Ukrajina, Nizozemska, Austrija, pobjednik Lige A/D
Skupina D (London i Glasgow): Engleska, HRVATSKA, Češka, pobjednik Lige C
Skupina E (Bilbao i Dublin): Španjolska, Poljska, Švedska, pobjednik Lige B
Skupina F (München i Budimpešta): Njemačka, Francuska, Portugal, pobjednik Lige D/A

Izvor: Gol.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij