hren
 

Ove subote od 18 sati u Bukureštu će se održati ždrijeb skupina Eura 2020. godine.
U subotu ćemo saznati s kime će Hrvatska reprezentaciji igrati u skupini na Euru 2020. godine. Ždrijeb počinje u 18 sati u Bukureštu, jednom od 12 gradova domaćina ovog neobičnog Eura. U kvalifikacijama smo dobili 20 sudionika EP-a, a još četiri saznat ćemo u ožujku, kada se igraju finalni turniri u Ligi nacija.

Kao što smo već pisali, ždrijeb je zbog svega dosta kompliciran. Trebaju se uskladiti mnoge stvari, od toga da domaćini koje su izborili Euro igraju u grupama čiji su domaćini njihovi gradovi do biranja po grupama iz četiri jakosne skupine.

U grupi B znamo gotovo sve

U ovom poludirigiranom ždrijebu već sad znamo neke stvari, a najviše je toga poznato u grupi B, u kojoj moraju igrati dva domaćina (Rusija i Danska) te iz prve jakosne skupine Belgija koja jedina može biti izvučena u tu skupinu (Ukrajina ne može zbog političke situacije biti izvučena iz prvog pota s Rusijom). Također, iz četvrte jakosne skupine u ovu grupu može mogu biti izvučeni samo Wales ili Finska.

Hrvatska zna s kime ne može

Hrvatska se nalazi u drugoj jakosnoj skupini i zbog toga već sada znamo da ne može biti izvučena u grupe B i C, koje su već popunjene reprezentacijom iz druge jakosne skupine. To će se sigurno svidjeti hrvatskim navijačima jer neće morati putovati na sjever Europe.

Već sada znamo s kojim reprezentacijama Hrvatska sigurno neće igrati. To su reprezentacije iz 2. jakosne skupine te reprezentacije iz spomenutih grupa B i C (Belgija, Danska i Ukrajina).

Četiri dodatna sudionika iz Lige nacija

Nakon što je obavljen ždrijeb turnira Lige nacija, saznali smo i kako u grupu D može iz 4. jakosne skupine ići samo pobjednik turnira Lige C. U grupu E iz 4. jakosne skupine može ići samo pobjednik turnira Lige B, dok u grupe C i F mogu ići pobjednici turnira Liga A i D.

Točnije, ako Bugarska, Mađarska ili Island osvoje turnir Lige A, igrat će na Euru u grupi F. U tom slučaju pobjednik u Ligi D ide na Euru u grupu C. Ako Rumunjska osvoji turnir Lige A, igrat će u grupi C gdje je domaćin Bukurešt, a pobjednik turnira Lige D sukladno tome na Euru ide u skupinu F.

Grupe Eura (ono što je poznato)
Skupina A
(Rim i Baku): Italija (1), ….....(2), ….....(3), Wales ili Finska (4)
Skupina B (Kopenhagen i Sankt Peterburg): Belgija (1), Rusija (2), Danska (3), Wales ili Finska (4)
Skupina C (Amsterdam i Bukurešt): Ukrajina (1), Nizozemska (2), …..…(3), pobjednik Lige A/D (4)
Skupina D (London i Glasgow): Engleska (1), …...…(2), ….….(3), pobjednik Lige C (4)
Skupina E (Bilbao i Dublin): Španjolska (1),…...…(2), ………(3), pobjednik Lige B (4)
Skupina F (München i Budimpešta): Njemačka (1), …….(2), ………(3), pobjednik Lige D/A (4)

Jakosne skupine na ždrijebu:
1. jakosna skupina: Italija, Belgija, Španjolska, Engleska, Njemačka, Ukrajina
2. jakosna skupina: Francuska, Hrvatska, Poljska, Švicarska, Nizozemska, Rusija
3. jakosna skupina: Portugal, Turska, Danska, Austrija, Švedska, Češka
4. jakosna skupina: Finska, Wales + četiri pobjednika turnira Lige nacija

Izvor: Gol.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul