hren
 

Premda je hrvatska nogometna reprezentacija već ranije mogla osigurati nastup na Europskom prvenstvo 2020. godine, Vatreni su još uvijek u komotnoj situaciji.

Vizu za Euro 2020. godine svjetskim doprvacima donosi i bod protiv Slovačke u subotu na riječkoj Rujevici, a dalje mogu proći i s porazom.

POBJEDA

Hrvatska pobjedom osvaja prvo mjesto u skupini E i direktan plasman na svoje šesto europsko prvenstvo.

Vatreni bi u tom slučaju bili u drugoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba Eura koji će se održati 30. studenog u Bukureštu. Naime, status nositelja i mjesto u prvom jakosnom potu osigurat će šest pobjednika kvalifikacijskih skupina s najviše bodova, a odabranici Zlatka Dalića na toj ljestvici imaju vrlo male izglede za ulazak među šest najboljih.

REMI

Remi protiv Slovačke donosi isti rasplet kao i pobjeda. Dakle, potvrdu prvog mjesta i plasman na europsku smotru, ali i mjesto u drugom bubnju. Naime, Belgija, Italija, Engleska, Ukrajina, Španjolska te vrlo vjerojatno Njemačka i Nizozemska imali bi više bodova od hrvatske vrste.

PORAZ

Poraz bi zakomplicirao situaciju, ali ne i nužno značio oproštaj od Eura.

Slovaci bi s tri boda osvojena na Rujevici i potom u zadnjem kolu kod kuće protiv Azerbajdžana bili pobjednici skupine, dok bi Hrvatska čekala rasplet utakmice Wales - Mađarska. Ako Mađari ne bi osvojili tri boda u Cardiffu, Vatreni bi prošli dalje kao drugoplasirani. U slučaju mađarske pobjede, kao zadnja opcija ostaje nam doigravanje kroz Ligu nacija.

Izvor: Gol. hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij