hren

TURNIR U MILANU
ATP Next Gen održat će se treću godinu zaredom u Milanu, riječ je o turniru koji uključuje osam najboljih igrača do 21 godine starosti, a na njemu će se i ove godine isprobati jedna fantastična inovacijaNema turnira koji uvodi toliko revolucionarnih inovacija kao što je 'juniorski Masters'.

Recimo, setovi su skraćeni do četiri osvojena gema, s tie-breakom pri rezultatu 3:3, a za pobjedu je potrebno osvojiti tri seta.Među novim pravilima koja su isprobana na ranija dva izdanja treba istaknuti i ono da se u gemovima može odigrati maksimalno sedam poena, jer se pri rezultatu 40:40 odmah igra odlučujući poen, nema ni pravila neca kada lopta dodirne mrežu kod servisa, nego igrači nastavljaju s igrom.

Tu je i elektronsko linijsko pozivanje putem Hawk-Eye Livea, sat koji mjeri vrijeme poena na 25 sekundi, savjetovanje igrača u meču putem uređaja za postavljanje slušalica, video pregled...

I ove godine turnir u Milanu odlučio je otići novi korak dalje s modernom tehnologijom. Igrači će na sebi imati uređaj s GPS prijemnikom i inercijskim senzorima koji će mjeriti brzinu i smjer, rotaciju tijela, unutarnja opterećenja..., ali nosit će ih samo oni koji će to željeti. Tenisačima i njihovim trenerima bit će osigurana izvješća i statistički podatci koje će moći sinkronizirati s pregledom snimke meča.

'Ovo je jedinstveni turnir koji je uvijek prihvaćao nove tehnologije, a korištenje takvih uređaja pružit će neprocjenjiv uvid u stanje igračima, trenerima i medicinskom osbolju', izjavio je predsjednik ATP-a Chris Kermonde.

Inače, u Milanu će nastupiti Alex De Minaur, Denis Shapovalov, Frances Tiafoe, Casper Ruud, Miomir Kecmanović, Mikael Ymer, Ugo Humbert i Jannik Sinner. Nastup je ranije osigurao i Stefanos Tsitsipas, međutim Grk će zaigrati na 'pravom' Mastersu u Londonu tako da je morao otkazati milanski nastup.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij