hren
 

U 3. kolu Europske lige diljem kontinenta gledali smo razne ispade navijača iz zapadne Europe.

Diljem Europe, i to zapadne, svako kolo prvenstvenih i europskih natjecanja viđamo stvari mnogo gore od onih koje gledamo na našim stadionima za vrijeme domaćih ili europskih utakmica. Možda to prosječnom čitatelju nikako ne može ''sjesti'', ali činjenice su takve.

U Grčkoj smo ovaj tjedan uoči utakmice Lige prvaka između Olympiacosa i Bayerna vidjeli sramotne scene i napad grčkih huligana s palicama na navijače iz Bavarske. Policija je nekima od izgrednika upala u domove i pronašla noževe, palice, čak i pištolje. Ali to su Grci, reći će mnogi.

Od masovnih bakljadi do sukoba, fašizma...

Navijači nizozemskog Feyenoorda mlatili su se ispred stadiona u Bernu sa Švicarcima uoči utakmice Europske lige, a onda na tribini zapalili na desetke baklji na gostovanju. Gorjele su tribine i na drugim stadionima, naročito u Rimu gdje su navijači Borussije M'Gladbach ''zapalili'' Olimpico protiv Rome s desecima bengalki.

U Njemačkoj su navijači Eintrachta iz Frankfurta na utakmici protiv Standarda poslali poruku UEFA-i. Na transparentu su napisali omiljenu parolu europskih navijača ''UEFA Mafia''.

Navijački su skandal izazvali ultrasi Lazija, poznati po svojim profašističkim stavovima. Marširali su ulicama Glasgowa s uzdignutim desnicama na zgražanje domaćeg stanovništva.

Sve će te klubove kazniti krovna europska nogometna organizacija, puno više nego one hrvatske, jedino je problem što svi ti klubovi imaju puno više novca od naših. Zato apeliramo na naše navijače da takve izgrede ostave uglađenoj Europi.

Izvor: gol.dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij