hren
 

LIGE PETICE
Barcelona je iduće subote 26. listopada trebala ugostiti Real. Ali jedan od najvećih svjetskih derbija gotovo sigurno neće se igrati taj dan.

Protiv odigravanja superderbija su Savez, La Liga i Vlada

Španjolski nogometni savez i La Liga ne žele da se meč igra u Barceloni. Taj grad, kao i cijelu Kataloniju, paraliziraju veliki prosvjedi zato što je španjolski Vrhovni sud na kazne dugotrajnog zatvora osudio organizatore referenduma o neovisnosti Katalonije održanog prije dvije godine.

Vodstvo obje institucije španjolskog nogometa ne dopušta da u takvoj situaciji, kada je Katalonija na nogama zbog odluka službenog Madrida, u buntovnu pokrajinu dolazi omraženi simbol glavnog grada Španjolske.

Barcelona i Real ne žele zamijeniti domaćinstvo

Koliko se ovo ozbiljno shvaća govori i to što je Vlada Španjolske priopćila da se protivi odigravanju El Clasica u Barceloni. Zato je La Liga predložila da se ova utakmica igra u Madridu, pa da se onda derbi u ožujku, koji je trebao biti na Bernabeuu, prebaci na Camp Nou. Ali taj prijedlog odbili su i Barcelona i Real.

Zato je natjecateljska komisija Nogometnog saveza Španjolske najbliža odluci da se odgođeni EL Clasico igra u Barceloni, ali 18. prosinca. La Liga nije najsretnija tim datumom jer riječ je o srijedi, ali zbog prebukiranog rasporeda oba kluba, kao i španjolskog nogometnog kalendara, čini se kao jedini mogući. Uostalom, i toga dana igraju se utakmice prvog kola Kupa kralja.

Izvor: index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij