hren
 

MRDUJA O BONACE
Pobjednik 88. Mrdujske regate je je Way of Life, skiper Gašper Vinčec koji je prvi okrenuo Mrduju i prvi prošao kroz cilj podno Sustipana u 15.57.02 sati, što znači nakon gotovo 5 sati regatavanja.

Start regate je, naime označen u 11.00 sati ispod Sustipana. Vjetar nažalost nije dao priliku za natjecateljskom regatavanjem. Cijeli dan su se organizatori, iz j.k. Labud, jednako kao i jedriličari uzalud nadali kako ce zapuhati barem maestral koji bi pogurao jedrilice bliže sustipanskom cilju.

Mrduja je ove godine, bila idealna za maxi krstaše, lagane toliko da jedino oni mogu jedriti po principu, koliko vjetra, toliko čvorova. Mate Arapov na svojoj Fatamorgani 2 - bio je drugi uz gotovo sat vremena zaostatka, a treće mjesto dopalo je crnogorsku posadu i brod SHINING MM sa kormilarom Milošom Radonjićem.

Jedrilica „Green paper“ sa dolaskom u cilj u vremenu 14.38.53 prvi se dočepao cilja na Mrduji. Na regati „Mrduja Festival mora“ koje je ove godine organizirana za brodove bez verifikacije HJSa. Do 17.30 sati ovog po svemu osebujnog regatnog dana u cilj su ušle samo dvije jedrilice. Na kraju regate, do 18.30 sati na cilj je stiglo samo 12 brodova.

Iako je prijava bilo vise, na startu 88. izdanja najpoznatije i najbrojnije hrvatske regate pojavila su se 162 broda. Pamtit ćemo je po slabašnom, ili nikakvom vjetru.

Foto: Mrduja


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij