hren
 

Jučer navečer je tijekom svečane proslave 90 godina postojanja Ferrarija, na kojoj su sudjelovali svi bivši i sadašnji vozači, Predsjednik FIA-e Jean Todt, direktori staze Monza te Chase Carey, objavljeno te službeno potpisan ugovor o održavanju utrke na slavnoj stazi do 2024. godine.

“Vrlo smo zadovoljni što smo uspjeli dogovoriti s Talijanskim Autoklubom održavanje VN Italije na Monzi najkasnije do 2024. godine. Ovo je jedna od četiri utrke koje su bile dio prve sezone F1 1950. i da su i dalje u kalendaru. Povijest, brzina i strast su riječi koje svakog pravog F1 navijača odmah asociraju na Monzu. Zahvaljujem i predsjedniku Autokluba Angelu Sticchiju Damianiju na suradnji i uspješnom dogovoru oko ugovora. Sad se okrećemo utrci koja nas čeka ovaj vikend i nadam se uzbudljivoj utrci,” rekao je Chase Carey.

“Osjećaj je kao da smo pobijedili u utrci, vrlo teškoj ali vrlo bitnoj utrci koja se ne računa za jednu, nego za pet naslova! Veoma smo zadovoljni postignutim dogovorom između ACI-ja i Formule 1 što znači sigurno održavanje utrke u Monzi još pet sezona, do 2024. Monza, hram brzine, ne samo da je najstarija nego i najspektakularnija staza u cijelom motorsportu. Dugo su trajali pregovori te nakon ovakvog konačnog ishoda zaboravite na sve što je prethodilo tome. Ostaje samo ponos, zadovoljstvo postignutim i nekontrolirana želja za slavljem,” izjavio je Angelo Sticchi Damiani, predsjednik ACI-ja.

Izvor: gp1.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij