hren
 

Objavljen je nacrt kalendara utrka Formule 1 za iduću sezonu koji će sadržavati 22 utrke. Ovaj raspored utrka će Svjetsko Motorsport Vijeće potvrditi na sjednici 4. listopada.

Sezona će krenuti 15. ožujka utrkom za VN Australije u Melbourneu, a završit će u Abu Dhabiju 29. studenog. Kalendar će imati sedam uvezanih utrka, tzv back-to-back utrke. Uz to, imat će i jednu novu i povratak stare staze. Vijetnam će postati 34. zemlja koja će održati utrku Formule 1. Odlučeno je da se VN Vijetnama održi 5. travnja.

Povijesna staza se vratila u kalendar F1. VN Nizozemske održat će se 3. svibnja na stazi Zandvoort, što će ujedno biti prva europska utrka sezone.

Osim već navedene Australije, u kalendaru ostaju i Silverstone i Catalunya nakon produljenja ugovora. Organizatori VN Azerbajdžana također su produžili ugovor za utrku u Bakuu. Utrka u Meksiku će nastaviti biti domaćin utrke, no pod novim imenom – VN Mexico Citya. Pored toga, pregovori oko produljenja ugovora za VN Italije su pri kraju te bi detalji trebali biti objavljeni pred utrku u Monzi na kojoj će se obilježiti 90. godina održavanja VN Italije.

Izvor: gp1.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij