hren

EP U TURSKOJ
Hrvatske odbojkašice u petak su u Budimpešti u prvom kolu skupine C Europskog prvenstva protiv favoriziranog Azerbajdžana izgubile 2:3 (13:25, 25:20, 25:22, 24:26, 15:17), iako su vodile 2:1 u setovima, a u petom setu su dva puta imale tri poena prednosti

Reprezentativke Azerbajdžana su uvjerljivo dobile prvi set, a u drugom su vodile 19:16, ali onda su Hrvatice nanizale pet poena i na kraju dobile set sa 25:20.

I većinu trećeg seta Azerbajdžanke su bile u vodstvu, ali kod rezultata 18:18 hrvatske odbojkašice su preuzele kontrolu i povele sa 2-1 u setovima. U četvrtom setu ponovno su Azerbajdžanke držale prednost i kod vodstva 23:18 činilo se da imaju set u rukama. No, Hrvatice su se uspjele vratiti i izjednačiti na 24:24. No, sljedeća dva poena osvojile su igračice Azerbajdžana i time su izborile peti odlučujući set.

Hrvatice su u petom setu dva puta imale tri poena prednosti, 8:5 i 10:7, no na kraju su u uzbudljivoj završnici izgubile sa 15:17.

Unatoč porazu hrvatske odbojkašice mogu biti zadovoljne, jer su pokazale odličnu igru i osvojile su jedan bod, koji bi se mogao pokazati važnim u borbi za osminu finala.

U redovima Hrvatske najbolja je bila kapetanica Samanta Fabris sa 31 poenom. Martina Šamadan ostvarila je 17, a Beta Dumančić 13 poena. Ekipu Azerbajdžana predvodila je Jelizaveta Šamadova sa 28 poena.

U subotu Hrvatska igra protiv Estonije (18 sati), a nakon toga sa Nizozemskom (26. kolovoza), pa sa Rumunjskom (27. kolovoza) i Mađarskom (28. kolovoza).

Na EP-u, koje se održava od 23. kolovoza do 8. rujna, sudjeluju 24 reprezentacije podijeljene u četiri skupine. Četiri najbolje ekipe iz svake skupine izborit će osminu finala.

Domaćinstvo dijele četiri zemlje Turska (Ankara), Poljska (Lodz), Mađarska (Budimpešta) i Slovačka (Bratislava). Polufinale i finale održat će se u Turskoj.

Izvor: tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij