hren
 

POLUFINALE SP-A U VATERPOLU
Pred hrvatskim vaterpolistima je, teniskim rječnikom meč-lopta za Tokio, ali i prvi korak k priželjkivanom cilju, ulasku u finale Svjetskog prvenstva. Bilo bi to naše treće uzastopno. Utakmica počinje u četvrtak u 10 sati.

Hrvatski vaterpolisti ovoga četvrtka od 10 sati igraju polufinale Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji protiv Španjolske. Izabranici Ivice Tucka imaju prilike izboriti treće uzastopne finale SP-a, ali i plasmanom u finale izvući olimpijsku vizu za Tokijo.

- Svi znamo koliki je ulog u igri. Znamo tko i što sve stoji pred nama, ali jednako tako znamo i po što smo ovdje došli. Dakako, korak po korak. Prve smo ciljeve ostvarili, od prvog mjesta u skupini, do pobjede u četvrtfinalu. Sada polako dižemo uloge. Vjerujem, uvjeren sam, a jednako tako i svi igrači koji žele pobjedu, da mi to možemo učiniti. Da možemo svladati Španjolsku jer to je jedino o čemu sada i razmišljamo - kaže izbornik Ivica Tucak.

Suparnik je to s kojim je Hrvatska dvaput igrala ove godine. Oba puta u polufinalu, različitih natjecanja, od Europa kupa do Svjetske lige. Oba puta je Hrvatska slavila...

- Vrlo jaka momčad s nekoliko odličnih pojedinaca. Od Perronea oko kojeg se sve vrti, koji gradi akcije, preko Munnariza koji je odličan šuter, vrlo dobrog vratara Lopeza. Primijetili smo da su protiv Srbije postigli dosta golova s pozicije centra i na to ćemo morati osobito pripaziti. Jako dobro znamo što i kako igraju i što će nam nastojati učiniti, kako nas spriječiti, ali i mi ćemo se dobro pripremiti - dodao je hrvatski izbornik.

Maro Joković tvrdi da je najvažnije ne ponoviti Njemačku u četvrtfinalu.

- Ono što mi moramo učiniti je nikako ne ponoviti Njemačku jer tu smo puno toga krivo radili, suprotno od dogovorenog. Očekujem jako tešku utakmicu, ali i vjerujem u uspjeh - spomenuo je Maro Joković.

Ante Vukičević je dodao.

- Mi samo trebamo odigrati našu igru, a to je da prvenstveno zatvorimo njihove centre. Jasno i zatvoriti njihovu kontru koja je ubojita, te na neki način malo više pripaziti na Munnariza i Granadosa koji su im glavni šuteri. Idemo svom snagom.

Izvor: novilist.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij