hren
 

Aktualni svjetski prvak od prije dvije godine iz Budimpešte, Hrvatska igrat će novom u polufinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu koje se održava u korejskom Gwangjuu. U četvrtfinalu je svladana Njemačka rezultatom 10:8 (1-2, 3-1, 3-3, 3-2)  za savršeni niz od četiri pobjede Barakuda na ovom turniru.

Protivnik Hrvatske u polufinalu bit će Španjolska koja je izbacila Srbiju pobjedom 12:9 i tako ih ostavila bez mogućnosti borbe za medalju. Srbi su na prvenstvo stigli bez nekoliko prvotimaca i to im se osvetilo. Polufinale Hrvatska - Španjolska na rasporedu je u četvrtak u 10 sati.

Hrvatska je teže od očekivanog došla do polufinala preko žilavih Nijemaca. Nakon što su naši vaterpolisti razbili vrlo dobre reprezentacije Australije i SAD-a u skupin,i očekivala se ipak lakša pobjeda. No malo opuštanje i dobra igra Nijemaca, na trenutke su učinili ovo četvrtfinale neizvjesnim.

U prvoj četvrtini smo se mučili, a u trećoj smo nakon četiri gola u nizu (7:3) dopustili Nijemcima povratak u utakmicu, čak i izjednačenje (7:7). Priuštile su Barakude tako same sebi neizvjesnu završnicu protiv protivnika koji ipak nije na razni najboljih svjetskih reprezentacija.

Iskusni Maro Joković s dva brza pogotka u posljednjoj četvrtini ipak nije dopustio senzaciju, no protiv sjajnih Španjolaca morat će to biti znantno bolje ukoliko Barakude žele u subotu u finalu braniti zlato.

Uz Jokovića, po dva pogotka postigli su i Bušlje i Vukičević, a sjajan je na golu bio Bijač.

Izvor: Gol.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij