hren

HAJDUK - GZIRA UNITED
Čekanju Hajdukovih navijača došao je kraj - nakon 68 dana večeras će s tribina poljudskog stadiona ponovno gledati najdraži klub.

Zadnji se put to dogodilo 10. svibnja kada je Hajduk s 2:0 svladao Slaven Belupo, nakon toga je u završnoj domaćoj utakmici s Istrom morao igrati bez gledatelja.

Prva utakmica sezone uvijek je poseban događaj u godišnjem kalendaru navijača pa ne čudi što ih se večeras očekje i do 20.000, četiri puta više od posjećenosti Superkupa između Dinama i Rijeke na Maksimiru. Zahuktava se i prodaja pretplata.

Jučer je probijena brojka od 5000, a večeras do početka susreta moglo bi se premašiti i 6000. Osim navijača iz Splita, po običaju, očekuju se simpatizeri iz ostatka Dalmacije i Hrvatske, pa i inozemstva budući da ljeti mnogi navijači koji žive vani navrate na utakmice.

U svakom slučaju, sve i da se skupi nešto manje od 20 tisuća duša, bila bi to sjajna posjeta s obzirom na suparnika, neatraktivni Gzira United. Pritom je i rezultat iz prve utakmice povoljan za “bile” (2:0) pa se očekuje da susret bude završna provjera momčadi Siniše Oreščanina pred početak HNL-a i nastavak europskih iskušenja.

Uvjeti su idealni, travnjak je pošteđen Ultre, a i momčad je nakon utakmice na Malti imala tjedan dana za dodatno uigravanje.

Traži se lagana, rutinska pobjeda koja bi podigla atmosferu koja u predsezoni nije bila idealna. Smjene, odlasci i prepirke unijeli su nemir, no igrači na travnjaku dobit će glasnu podršku. To je sigurno.

Izvor: slobodnadalmacija.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij