hren
 

STIGAO STOPER
Juventus je dobio utrku za De Ligta iako je njegova primarna destinacija trebala biti Barcelona.

Gotova je priča oko transfera sad već bivšeg Ajaxovog kapetana Matthijsa De Ligta. Devetnaestogodišnji nizozemski stoper stigao je u Torino gdje je obavio liječnički pregled i spreman je za potpis sa Starom damom.

Detalji ugovora još nisu službeno objavljeni, ali talijanski mediji izvjestili su da se radi o 75 milijuna eura vrijednom transferu te da će Nizozemac zarađivati 12 milijuna eura po sezoni u pet godina u Torinu.

Povratak korijenima

Kupovina De Ligta samo odražava Juventusov dugogodišnji identitet. Svoju igru Stara dama je oduvijek gradila na čvrstoj obrani, no oko njihovih stupova počeo je polako rasti bršljan pa je bilo vrijeme za osvješenje, a teško da su mogli dobiti boljeg igrača.

De Ligt je prošle sezone, pogotovo u Ligi prvaka, pokazao da ima sve kvalitete modernog obrambenog igrača. Nevjerojatno je zreo igrač za 19-godišnjaka, smiren je u gadnim situacijama, miran na lopti, a nije mu strano ni izaći naprijed i zabiti pokoji pogodak. Prošle sezone napravio je to sedam puta, od čega dvaput u Ligi prvaka.

Juventus je dobio utrku za De Ligta iako je njegova primarna destinacija trebala biti Barcelona u kojoj je svlačionicu trebao dijeliti s dobrim prijateljem Frankiejem De Jongom s kojim je žario i palio u Ajaxu. Barca se ipak bacila na spektakularno pojačanje napada pa je De Ligta prepustila Juventusu.

Izvor: Net.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij