hren
 

Veselim se ugošćenju nogometne reprezentacije Hrvatske u Splitu - rekao je gradonačelnik

Završen je višesatni sastanak između Hajduka, HNS-a i Grada Splita koji je počeo na Poljudu danas još u 10:30.

Sudionici sastanka pred predstavnike medije konačno su stali nakon više od 5 sati od početka sastanka.

– Zadovoljan sam i s velikim zadovoljstvom mogu priopćiti da smo nakon današnjeg plodonosnog, konstruktivnog sastanka, na kojem su se dogovorili i razmotrili svi zahtjevi Hajduka i u kojem se raspravljalo, došli do točke da su se ovi razgovori konačno dogodili nakon niza godina. Drago mi je da su sudionici konačno sjeli za stol i počeli rješavati probleme.

Najavljen je niz mjera temeljem usuglašenih zaključaka s dinamičnim planom o kojem će vam moji sugovornici govoriti i metodološkim planom primjene istih kako bi se konačno, a to je ono što je sjednica Gradskog vijeća i donijela, razriješio nepotreban problem nekomunikacija Hajduka i HNS-a na korist hrvatskog nogometa, u ozdravljenju hrvatskog nogometa, ali i afirmaciji nogometa na hrvatskom jugu.

Veselim se nastavku dobre suradnje i primjeni ove dinamike i veselim se kao svi ovdje ugošćenju i igranju hrvatske nogometne reprezentacije na najljepšem u najljepšem i najboljem stadionu u RH, pred najboljom publikom – kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Marin Brbić, predsjednik uprave Hajduka rekao je da su se nagomilali problemi između HNS-a i Hajduka.

– Prije svega, želio bi se zahvatili g. gradonačelniku i Igoru Stanišiću, predsjedniku Gradskog vijeća. Učinjen je veliki napor da se ovo sve skupa dogodi. Nagomilani problemi između Hajduka i HNS-a godinama traju i sa zadovoljstvom mogu reći da smo konačno o njima počeli ozbiljno razgovarati. Kao što je gradonačelnik rekao, donesena je dinamika i plan kada bismo se trebali sastati za svaki problem i da ćemo tražiti rješenja.

Što se samo utakmice tiče, Hajduk ostaje pri svom stajalištu i pratit ćemo razvoj situacije i uključiti se u onom trenutku kada se vidi da se naš problem rješava. Hajduk je uvijek tvrdio da želi reprezentaciju na Poljudu. Rekli smo da ne želimo ugovor s HNS-om na način na koji je on do sada radio. Danas samo osjetili nagovještaj da bi se tu nešto moglo mijenjati. Očekujemo u budućnosti da bi to moglo ipak profunkcionirati. Hajduk nema drugih saveza u Hrvatskoj, nego HNS. To što su ga neki ljudi u prošlom vremenu preuzeli sebi, ne daje im za pravo.

Mi se moramo boriti za svoj Savez. Što se tiče reprezentacije, ona nikad nije bila sporna – kazao je Brbić koji nije odgovorio na pitanje je li im se HNS ispričao.

Odgovorio je na pitanje koji je to prvi problem na kojem će Hajduk inzistirati da se riješi.

– To su svi oni problemi koji su komunicirani u dopisu od 7. prosinca prošle godine. Očekuje da će se velika većina problema riješiti na naše zadovoljstvo – zaključio je Brbić najavivši održavanje tematskih sastanaka o kojima će javnost biti izviještena. Dodaje je da su trenutno najveći problemi udruga prvoligaša i povjerenik za suđenje.

Na kraju je rekao:

– Hajduk ne sudjeluje u organizaciji utakmice. Hajduk će se priključiti onoga časa kada se uvjeri da se problemi rješavaju – kazao je Brbić.

Izvršni direktor HNS-a, Marijan Kustić, bio je zadovoljan održanim sastankom.

– Zahvaljujem se svima što smo danas imali dobar, konstruktivan i kvalitetan sastanak na kojem smo usuglašavali točke koje je iznio g. Brbić. Za sve te stvari treba vremena, ali bitno je da volja postoji. Potrebna nam je potpora Grada oko organizacije utakmice Hrvatska – Mađarska u Splitu, a mi svi akteri u nogometu moramo sve napraviti da odnosi u budu još bolji i da dignemo sve na višu instancu nego je to bio slučaj do sada.

Presretan sam da smo nakon niz godina upravo na Poljudu imali jedan ovako konstruktivan sastanak i budite uvjereni da ćemo u budućnosti imati još bolju suradnju.

Ono što smo mi naglasili na sastanku i ono što su oni sami na sastanku rekli, a to je naglašeno i na Gradskom vijeću, je to da nije dobro da je hrvatska nogometna reprezentacija u 20 godina igrala samo dvije utakmice. Sami smo rekli da je trebalo biti više utakmica i da će u budućnosti uvijek jedna od kvalifikacijskih utakmica pripasti Poljudu. Ako bude neka od prijateljskih, naravno to je naš cilj. Ono što je najbitnije, zadnjih godina suradnja je bila na jako lošem nivou, a danas smo napravili povijesni iskorak. Ja bih volio da svi date podršku tome. Idemo zajedno raditi u interesu hrvatskog nogometa – kazao je Kustić koji je zaključio riječima da se veseli dolasku Mađara na Split i da se nada da će se i Hajduk uključiti u organizaciju.

Izvor: dalmacijadanas.hr


KOMENTARI: