hren
 

NAKON BROJNIH OTKAZA
Hrvatska nogometna reprezentacija, iako u prilično redizajniranom izdanju od svjetskog prvenstva, od utorka je u kompletnom sastavu. Jer na Dalićevim treninzima bio je i Dejan Lovren, posljednji koji se trebao priključiti, nakon što je s Liverpoolom bio u finalu i osvojio Ligu prvaka .

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom, nakon poraza kod Mađarske, iznimno je važna kvalifikacijska utakmica protiv Walesa. Domaćin ogledu je Osijek, a termin odigravanja 15 sati. Uz priličnu zabrinutost zbog najavljene vrućine, koje bi igračima, ali i gledateljima mogla stvarati veliki problem.

Izbornik Dalić već na objavi kandidata objasnio je kako za ovu akciju neće računati na Ivana Rakitića, zbog nagomilanog umora, a onda su još počeli otpadati - Ante Rebić, Filip Bradarić, Marko Rog i Nikola Vlašić.

Dovoljno razloga za brigu.

No, kao što nikad nije kukao zbog izostanaka igrača, tako ni sada Dalić ne traži alibije, već najbolju jedanaestoricu koji će u subotu donijeti tri važna boda.

Prema nekim razmišljanjima, i s obzirom na formu odnosno minutažu u klubovima, Dalić bu i ovoj utakmici priliku na golu trebao dali Dominiku Livakoviću, odličnom golmanu Dinama, koji za razliku od Lovre Kalinića ima kontinuitet nastupa posljednjih tjedana. Osim toga, Livaković se već istaknuo i na reprezentativnom golu protiv Engleske u Ligi nacija.

Iako je kao drugog lijevog beka pozvao darija Melnjaka, Borna Barišić ipak bi trebao biti prvi izbor za ovu poziciju. Baš kao i Tin Jedvaj na desnom boku, s kojeg je doašo i pred gol Španjolaca te im dva puta zabio.

Kao stoperi, a posebno sada kada je stigao kao osvajač Lige prvaka i prepun samopouzdanja, zaigrat će Dejan Lovren i Domagoj Vida.

Nakon otkazivanja Ivana Rakitića, bilo je upitno tko bi mogao na njegovo mjesto, Mateo Kovačić ili Mario Pašalić? Također, s obzriom na osvojenu Europsku ligu, ali i nešto više reprezentativnog iskustva, čini se da je u laganoj prednosti Kovačić, iako ni s Pašalićem izbornik ne bi pogriješio.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij