hren
 

NAJVEĆI KAPETAN
Jurica Jerković odigrao je u svojoj bogatoj karijeri mnogo velikih utakmica. Koliko je bogata svjedoče tri osvojena naslova i pet nacionalnih kupova s Hajdukom, doseg koji su uspjeli ponoviti rijetki.

Ipak, u moru sjajnih predstava koje je pružao u bijelom dresu, jedna se ističe i to će vam potvrditi mnoge generacije navijača Hajduka. Bilo da su tu utakmicu gledali ili samo slušali o njoj.

9. svibnja 1976. godine, prije više od 43 godine, Hajduk je u Beogradu pobijedio Partizan. Ma što pobijedio, uništio. Hvatali su Bijeli priključak za Beograđanima, trebala im je pobjeda u tom susretu da bi se uključili u borbu za naslov i savršenom su partijom stigli do nje. Dva puta Žungul i Đorđević te po jednom Buljan i Jerković za nevjerojatnih 6:1. Za pobjedu o kojoj se priča i danas, porazu koji boli čak i one navijače Partizana koji se tada nisu rodili.

A prva violina tog, umalo treći put u nizu šampionskog, Hajduka bio je broj 10. Kapetan Jurica Jerković.

Juricu Jerkovića krasila je mirnoća i samouvjerenost. Pri izlasku na teren smireno daje izjavu televizijskom reporteru i bodri svoje suigrače na zagrijavanju. Kao da se igra utakmica županijskog kupa protiv nekog niželigaša, a ne jedna od najvažnijih utakmica sezone. I takav, hladan kao špricer, izlazi na teren i svojim majstorijama donosi Hajduku jednu od najvećih pobjeda. Takav je bio naš Jure.

No, umjesto da vam pišemo puno, pustit ćemo vas da uživate u maestru...

Izvor: slobodnadalmacija.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij