hren
 

U POSLJEDNJEM OVOSEZONSKOM IZDANJU EMISIJE STADION GOSTI SU BILI MARKO LOZO I SUDAČKI EKSPERT MARIJO STRAHONJA
Najviše se pričalo o derbiju Dinama i Hajduka na Maksimiru, Dinamo je pobijedio 3:1, a sudio je Ivan Bebek.

U večerašnjoj emisiji Marijo Strahonja rekao je da je Dinamo zabio dva gola iz zaleđa, no oba su priznata. Hajduk je prema Strahonji oštećen, a da je završilo 1:1, Hajduk bi u Europu išao s trećeg mjesta i drugog pretkola.

U 50. minuti Gavranović je zabio za 2:0 iz zaleđa na dodavanje Ademija.

"Gavranović je bio ovdje u zaleđu. Kada imate linije u terenu i pomoćni sudac je trebao bolje reagirati, očekujem od sudaca u ovakvim utakmicama kada imaju linije na terenu da ih i koriste. U derbijima moramo očekivati i imati odlične suce", rekao je Strahonja.

U 57. minuti Dinamo zabija za 3:0. Moro je dodao do Olma koji prosljeđuje do Gavranovića, koji je u tom trenutku bio u zaleđu, no loptu nije dirao već ju je propustio do Ademija, a Dinamov kapetan dodaje do Gavranovića koji zabija za 3:0. Strahonja je istaknuo da je ovdje bilo zaleđa jer je napadač Dinama utjecao na igru i omeo braniča Hajduka koji nije obraćao pozornost na Ademija već na Gavranovića koji je bio u zaleđu.

"Igrač Hajduka ne vidi pomoćnog suca i nema spoznaje da se Gavranović nalazi u zaleđu koji se sa svojim kretnjama aktivira i utječe na obrambenog igrača i samim time ga stavlja u nekomfornu zonu da bolje reagira prema Ademiju. Tu je sasvim jasno da se radi o zaleđu. Ako imate ovakvu situaciju u kojoj pomoćni sudac nije siguran je li igrač dirao loptu, on ne smije svirati zaleđe, već treba napraviti komunikaciju s glavnim sucem je li dirao ili nije. I onda će shvatiti je li bilo zaleđe. Sudac je nakon nekoliko trenutaka dogovora odlučio priznati gol i pogriješio je", istaknuo je Strahonja.

Izvor. Index.hr


KOMENTARI: