hren
 

Najbolji hrvatski veslački tandem, Martin i Valent Sinković izborili su finale u dvojcu bez kormilara na 1. Svjetskom kupu u Plovdivu...

Braća Sinković su u kvalifikacijskoj utrci vodili od samog starta te su bili uvjerljivo prvi u svojoj skupini sa sedam sekundi prednosti ispred drugoplasiranih Bjelorusa. U cilj su ušli s vremenom 6:32.89 koje ih je odvelo direktno u finale.

Uz braću Sinković direktan plasman u finale izborile su posade Bjelorusije, Srbije i Španjolske, dok će ostali svoje mjesto u finalu pokušati izboriti u repasažu.

"Pobijedili smo dosta sigurno u prvoj utrci i zadovoljni smo, ali nije bilo lagano. Bjelorusi su dobro išli i bila je ovo jaka utrka. U drugoj grupi posada Srbije je pobijedila i imali su nešto bolje vrijeme tako da ćemo se definitivno morati još jače potruditi i bit će zanimljiva utrka", rekao je Valent Sinković.

„Uvijek je prva utrka teška i ne znaš što očekivati, nismo još imali utrku protiv dvojaca ove sezone. Zadovoljni smo, dobro je bilo i nadamo se da ćemo finale u nedjelju dobro odveslati i opet pobijediti", nadovezao se Martin.

Finalna utrka na rasporedu je u nedjelju, 12. svibnja 9:48 sati po hrvatskom vremenu.

Izvor: sportnet.rtl.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij