hren
 

U SJEDIŠTU UEFA-E ODRŽAO SE ŽDRIJEB ČETVRTFINALA, ALI I POLUFINALA LIGE PRVAKA
Ždrijeb Lige prvaka donio je parove četvrtfinala, ali i polufinala. Ajax u prvoj utakmici dočekuje Juventus, Barcelona Man United, Tottenham pak rivala iz prvenstva Manchester City, dok Liverpool dočekuje Porto.

Za razliku od prethodnih sezona kada je posebno bio održavan ždrijeb za četvrtfinale, a posebno za polufinale Lige prvaka, UEFA je odlučila vratiti praksu prema kojoj četvrtfinalisti, njih osam najboljih, već sada znaju svoj cjelokupni put do finala.

Dakle, saznali smo tko će na koga u polufinalu odnosno tko se neće moći međusobno susreti sve do finala koje će se igrati na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu 1. lipnja.

Prve utakmice četvrtfinala igrat će se 9. i 10. travnja, a uzvrati su 16. i 17. travnja.

Termini polufinala su 30. travnja i 1. svibnja (prve utakmice) te 7. i 8. svibnja (uzvrati).

Čini se kako je najbolje prošao - Liverpool

Opći je dojam kako je od velikana možda najbolje prošao Liverpool koji je izbacio Porto i prošle sezone kada su razbili domaćina u Portugalu s čak 5:0. Redsi nisu izgubili posljednih šest utakmica protiv Porta, a u tim utakmicama im je gol-razlika 12:2.

Zanimljivo je da je Manchester United u posljednjih osam utakmica s Barcelonom slavio samo jednom. Od tih osam utakmica dva su bila izgubljena finala Lige prvaka, 2009. i 2011. godine. Messi je pak u Ligi prvaka postigao 22 pogotka engleskim klubovima u Ligi prvaka, više od ijednog drugog igrača.

Man City je izgubio dosad svaki put od engleskih klubova u europskim natjecanjima. Dva puta protiv Chelseaja još 70-ih i dva puta protiv Liverpoola prošle sezone.

Parovi četvrtfinala:
Ajax - Juventus
Liverpool - Porto
Tottenham - Manchester City
Barcelona - Manchester United

Parovi polufinala:
Tottenham/Manchester City - Ajax/Juventus
Barcelona/Manchester United - Liverpool/Porto

Izvor: gol.dnevnik.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij