hren
 

NEMORALNA PONUDA
Zlatko Dalić dobio je najbogatiju ponudu koju je ikad imao neki hrvatski trener i do kraja tjedna mora odgovoriti. Od prije se znalo za zanimanje Kineza za izbornika hrvatske reprezentacije, a jedan tamošnji prvoligaški klub sad mu daje uvjete koje bi malo tko odbio. Ako bi prihvatio posao u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta, za tri godine zaradio bi 30-ak milijuna eura!

Iako je Dalić objavio kako će voditi Vatrene do Eura2020. godine, i premda vjerujemo da će biti tako, da iz istoga razloga zbog kojeg je i ostao nakon Svjetskog prvenstva - moralne obveze prema narodu koji ga toliko voli i cijeni - neće potpisati angažman na Dalekom Istoku, nismo sigurni spava li mirno - pišu Sportske novosti.

Lova je u mnogih lomila i najjača načela i ako će, što pretpostavljamo, ostati čvrst i odaslati negativan odgovor, nije isključeno da će sanjati te brojke. Pogotovo kad dođu teži trenuci za kormilom Vatrenih, kao što je bilo u Elcheu.

Prema službenim informacijama iz Kine, ne nekim novinskim pretpostavkama, Daliću je “na stol“ stavljen ugovor na tri godine po kojem će zarađivati osam milijun eura po sezoni neto, pritom prva rata slijeće pet dana nakon potpisa.

Nude mu i budžet od milijun eura godišnje da dovede u stručni stožer koga želi, ali i bogate bonuse: u prvoj sezoni za naslov prvaka Kine dva milijuna eura, za osvajanje Kupa 1,5 milijuna eura, za drugo mjesto u prvenstvu pola milijuna eura. I svake se godine nagrade povećavaju...

Strašne cifre

Kinezi, koji su do kraja otvoreni i jasni koliko žele Dalića, nadaju se da neće odoljeti ciframa na koje je doista teško ostati imun, a njima treba hitno rješenje. Već nakon Rusije procurilo je da mu jedan tamošnji klub nudi pet milijuna eura, a tada su se javile i brojne reprezentacije poput Egipta, Kolumbije, Uzbekistana, Južne Koreje, Japana, Irana…

Svima se zahvalio i dogovorio s Davorom Šukerom da ostaje s Lukom Modrićem i društvom. Ugovor s HNS-om ima, no čelnici Saveza ne bi ga “žicom vezali“ da objavi rastanak. I zato je izbornička misija jedino u njegovim rukama. Poznato je da u ponedjeljak okuplja Vatrene za utakmice s Engleskom i Jordanom.

Zanimljivo pitanje - što bi bilo tko od nas napravio na Dalićevom mjestu? Najplaćeniji hrvatski trener ovog je časa Niko Kovač koji u Bayernu, prema neslužbenim informacijama, ima između pet i šest milijuna eura po sezoni. Daliću je jedan autogram dovoljan da i po tome ispiše povijest.

Ozbiljni izazovi

Uglavnom, pred Dalićem su ozbiljni zadaci i izazovi s Hrvatskom za manje od milijun eura godišnje ili bogata berba u Kini? Dosad je uvijek birao Hrvatsku, bez obzira o kojem se pitanju radilo. A osam milijuna eura po sezoni za trenera koji je u TOP 3 u izboru FIFA-e zapravo je objektivna plaća. Pogotovo kad se u takve visine vine u najboljim godinama...

Izvor : Sportske Novosti


KOMENTARI: