hren
 

 

 

POZNATI su svi četvrtfinalisti uzbudljivog Svjetskog prvenstva u Rusiji, nakon što je Engleska konačno uspjela proći rulet penala na velikom natjecanju i izbaciti Kolumbiju.

Hrvatska će u četvrtfinalu u subotu 7. srpnja u Sočiju ( 20 sati) igrati s domaćinom Rusijom, a pobjednik tog okršaja igrat će s pobjednikom susreta između Švedske i Engleske (također 7. srpnja). 

Od svih reprezentacija u ovom dijelu ždrijeba, samo su Englezi 1966. godine osvojili turnir, na domaćem terenu, dok su Šveđani 8 godina ranije stigli do finala, pa izgubili od Peleovog Brazila, također na domaćem terenu. Hrvatskoj je najveći uspjeh kultna francuska bronca, dok je Rusima najveći uspjeh četvrto mjesto iz 1966. godine. Otkad nastupaju pod barjakom samostalne Rusije, nijednom dosad nisu prošli grupu. Nitko s hrvatske strane ždrijeba nije igrao finale unazad više od 50 godina. Hrvatska ima povijesnu šansu da se probije do finala u Moskvi. 

S druge strane ždrijeba je puno veća "gužva". Francuska igra protiv Urugvaja, a u posljednjem ogledu očekuje nas i najveći derbi - onaj između Brazila i Belgije, te će pobjednici ta dva ogleda dati druga dva polufinalista.  Brazil ima pet, Urugvaj dva, a Francuska jedno Svjetsko prvenstvo, dok je Belgiji najdalji doseg "drvena" medalja iz 1986. godine.

 

Jedno je sigurno - samo će jedna od idućih reprezentacija igrati finale: Urugvaj, Francuska, Brazil i Belgija. S druge strane, protivnik pobjednika tog dijela ždrijeba u finalu bit će netko između Rusije, Hrvatske, Švedske i Engleske.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI: