MALONOGOMETNA FEŠTA
Sa 6:3 u finalu momčad Tropica osvojila je 16. po redu turnir "Četiri kafića", kolokvijalnog naziva, nakon cijelog popodneva u kojem je splitska publika na Gripama mogla doista uživati. Kapetan Marko Livaja podigao je uvis pobjednički trofej.

Oko 4000 ljubitelja baluna nije zažalilo što je popodne Svetog Stjepana provelo uz ovaj tradicionalni turnir, u ozračju dobrog baluna i blagdanskog raspoloženja.

Najveće ovacije doživio je Robert Prosinečki, na predstavljanju, glamuroznom, uz snopove reflektora, publika je dugo pljeskala našoj nogometnoj veličini, Veliki Žuti je rado došao k prijateljima na turnir. Ništa manji aplauz nije dobio ni Ivica Olić, te svakako izbornik Zlatko Dalić, uz ljubimce publike tipa Mario Pašalić ili Stipe Pletikosa, te Dade Prše koji je održao obećanje i došao svome prijatelju Ivici Mornaru na turnir.

Uz nadasve poseban pozdrav za Darija Šimića i Marija Stanića koji su s Pletikosom u zadnje vrijeme uzdrmali ili barem pokušali uzdrmati bastion, odnosno izborni inženjering HNS-a i Davora Šukera.

Da bude i poneki zvižduk pobrinuli su se i oni koji su dolazak Filipa Bradarića, danas igrača Rijeke počastili ponekim "fišćotom", ali samo na predstavljanju, jer dok je Brada malo kasnije zdušno igrao za Kauri, želeći se u svome gradu predstaviti na najbolji način, publika nije imala primjedbi...

Bila je to parada baš velemajstora baluna, revija velikih imena i igralo se kvalitetno, majstorski, za pobjedu, za gol više, nije se robovalo rezultatu, tako da su pljuštali golovi: isticali su se Marinović, Tomasov, Livaja, pa Ivan Jakov Džoni, da ih nasumice proberemo.

Pletikosa, koji je vrlo raspoložen bio za obrane, dobio je poseban pljesak kad je prilikom izvođenja slobodnog udarca htio krišom pomaknuti svoj gol za koji centimetar, ali su ga protivnički igrači prozreli i špijali kod suca i primorali da vrati stative na njihovo mjesto. Nasmijao se, vratio okvir gola, publika je guštala u toj sitnoj smicalici. Da bude zabava.

Među najefektnije golove ubrajamo pogotke Tomasova, Spahića, Vejića, Džonija.

Dario Marinović je zaslužio poseban snop pozornosti, igrom i golovima, jedini hrvatski igrač koji mali nogomet igra u najboljoj futsal-ligi na svijetu, u Španjolskoj igra za El Pozo iz Murcije. Njemu uz rame Marin Tomasov, osvjedočeni majstor, sada u Astani, u Kazahstanu.

Pletikosa najbolji vratar, Tomasov naj-strijelac, a – Marinović najbolji igrač turnira.


Semafor Gripa

Polufinale

Tropic – Tempera 4:2 (2:1)

Strijelci: 1:0 Tomasov (7), 2:0 Livaja (14), 2:1 Kovačević (16), 3:1 Livaja (29), 4:1 Tomasov (32), 4:2 Vrgoč (35)

Suci Vedran Babić, Mario Rajčić (obojica iz Splita)

Tropic: Tomić, Uvodić, Biliškov, Kukoč, Tomasov, Božinović, M. Šimić, Primorac, Aničić, Marinović, Livaja. Trener Zlatko Dalić.

Tempera: Letica, Miletić, Mihaljević, D. Javorčić, Musa, Bencun, Kovačević, Tomičić, Vukušić, Šunjić, Vrgoč. Trener Zoran Vulić.

Camel – Kauri 3:2 (2:1)

Strijelci: 1:0 Delić (15), 1:1 A. Erceg (16), 2:1 I. J. Džoni (18), 3:1 Vejić (36), 3:2 Pašalić (40)

Suci: Andrej Topić (Solin), Mario Rajčić (Kaštel Stari)

Camel: Pletikosa, V. Balić, Mornar, Delić, Spahić, Stanić, Putnik, I. J. Džoni, Vejić, Olić, Prosinečki, D. Šimić, Pršo, Đolonga. Trener Hari Vukas.

Kauri: A. Vuković, Delač, Ibričić, Pašalić, Caktaš, Bosančić, Peričić, A. Erceg, Rebić, Kapić, Kazazić, Štrok, F. Bradarić. Trener Armando Marenzi.

Finale

Tropic – Camel 6:3 (3:2)

Strijelci: 1:0 Tomasov (2), 2:0 Marinović (5), 2:1 Vejić (9), 3:1 Marinović (14), 3:2 Džoni (15), 4:2 Marinović (22), 4:3 Spahić (23), 5:3 Livaja (35), 6:3 Tomasov (37)

Suci: Andrej Topić (Solin), Vedran Babić (Split)

Tropic: Tomić, Uvodić, Biliškov, Kukoč, Tomasov, Božinović, M. Šimić, Primorac, Aničić, Marinović, Livaja. Trener Zlatko Dalić.

Camel: Pletikosa, V. Balić, Mornar, Delić, Spahić, Stanić, Putnik, I. J. Džoni, Vejić, Olić, Prosinečki, D. Šimić, Pršo, Đolonga. Trener Hari Vukas.


Gospodine Bubalo, izađite vani

Bilo je i šaljivo, u trenutku je u polufinalu Igor Musa (Tempera) uzeo mikrofon kod spikera kod zapisničkog stola i rekao:

- Moli se gospodin Bubalo da izađe iz igre.

Htio je Musa ući, a Stanko nikako da izađe na signale s kupe. Pa se Musa dosjetio i latio mikrofona. Bubalo se okrenuo, nasmijao i pustio Musu da ga zamijeni. Bila je to dobra baza.


Zaigrale i 'marjanke'

U pauzi, čekajući finale nastupile su mlade nogometašice Marjana, uz budnu pratnju voditelja Jozu Pirića, te dodatno zagrijale publiku svojim djevojačkim majstorijama.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI: