hren
 

U utorak se sastaje Izvršni odbor Nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije koji bi također trebao podržati Darija Šimića 

Skupština Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije kandidirala je Darija Šimića za predsjednika HNS-a sa 184 glasa 'za' i dva suzdržana, a podržao ga je i Nogometni savez Zadarske županije, na kojem je Šimić dobio jednoglasnu potporu, piše Dalmatinski portal.

Na skupštini NS Županije splitsko-dalmatinske bio je Stipe Pletikosa.


Dario Šimić u Splitu

- Ponosan sam što je grad iz kojeg dolazim Dariju dao jednoglasnu podršku te što sam i ja dio te priče. Bez ozbira kako ovo završilo, 7. ili 22. prosinca, mi ćemo nastaviti ovu priču jer nas obvezuje ova podrška. Ne vjerujem da Šuker ima 14 potpisa, da ima, već bi ih pokazao, pa sve i da ima i da dobije sve glasove, što mu to vrijedi kad je 90 posto naroda u Hrvatskoj protiv ovakvog HNS-a. Vjerujemo da ćemo Hrvatski nogometni savez vratiti hrvatskom narodu - rekao je Pletikosa.

NS Županije splitsko-dalmatinske kandidirao je Marka Ercega za člana Izvršnog odbora HNS-a.

- Svjedoci ste borbe i podrške navijača koja je u ovom trenutku najvažnija. Došlo je vrijeme da se stvari promijene i krenu u pravom smjeru - rekao je Erceg.

Na sjednici županijskog nogometnog saveza u Istri, gdje su pristalice Darija Šimića, okupljeni oko predsjednika Rudara iz Labina Remze Zalihića, za jedan glas, ostali kratki. Nisu dobili potrebnu većinu u skupštini!

Imali su 137 glasova, bilo im je potrebno 138, ali Jedinstvo Omladinac iz Nedešćine, svega par kilometara udaljen od Labina, ostao je suzdržan, a njihov glas nosio je dva boda. Struja okupljena oko Igora Žikovića, koja je naklonjena Davoru Šukeru, dobila je svega 107 glasova tako da Istrani, prema svemu sudeći, ovaj put neće ni imati predstavnika na skupštini HNS-a 22. prosinca. 

Preostaje im još jedan sastanak u četvrtak na kojem će se pokušati dogovoriti daju li podršku Šukeru ili Šimiću, a tu ipak nešto bolje stoje Igor Žiković sa sedam od 13 glasova IO Nogometnog saveza istarske županije. No do četvrtka se može puno toga promijeniti jer za nogometne prilike u Istri iznimno je zainteresiran lokalni IDS.

Prema neslužbenim informacijama, kako piše 24 sata, Miškovićevi ljudi u Ličko-senjskoj županiji večeras su dali glas Davoru Šukeru, kao i nogometni savezi Vukovarsko-srijemske županije i Koprivničko-križevačke županije.

Ako su te informacije točne, onda je utrka za predsjednika HNS-a gotova. Davor Šuker u tom slučaju ima 17 potpisa i Dario Šimić više se ne može niti kandidirati.

U utorak se sastaje Izvršni odbor Nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije koji bi također trebao podržati Darija Šimića. Ostaje vidjeti hoće li se što promijeniti u Šibeniku u kojem su navijači ogorčeni nakon potpore Šukeru.

Izvor: Vecernji.hr


KOMENTARI: