hren
 

U foto-finišu odlučen je pobjednik ovogodišnjeg 73. izdanja Viške regate krstaša! Tek sedam stotinki, niti za dužinu broda, brži je bio krstaš "Black Mystery" skipera Saše Kekovića iz crnogorskog kluba "Jugole Grakalića" iz Herceg Novog i prvi projedrio ciljnu liniju druge etape podno splitskog Sustipana.

Nakon starta u 9 sati ispred viške luke i otočića Host, flota od 155 brodova sa posadama iz 12 zemalja, po jugo do 10 čvorova, zaputila se prema Splitu udaljenom 28 nautičkih milja, da bi pred ciljem nastala prava drama. Nakon tri sata i 40 minuta jedrenja dva broda su ušla u ciljnu ravninu s razlikom od tek deset metara. Niti dužina broda, razdvajala je Crnogorce, kojima su u krmu "puhali" Riječani na palubi krstaša "Molo Longo Tutta Trieste"  kormilara Rajka Kujundžića.  I premda je "Black Mystery" prvi ušao u cilj ove druge etape, pobjeda i epitet ukupnog pobjednika 73. Viške regate krstaša piše se Riječanima i brodu "Molo Longo Tutta Trieste" koji su obraniti naslov prvaka regate. Oni su naime slavili i lani, te dvije godine zaredom su upisali trijumf!

- Oduševljeni smo ovom regatom i pravo je zadovoljstvo, i zbog jedriličarskog nadmudrivanja i taktike na moru, ali i odlične organizacije, biti dio ove manifestacije – kazao nam je Rajko Kujundžić, skiper pobjedničke posade, već najavljujući dolazak i dogodine i osvajanje hat-tricka.

Drugi u ukupnom poretku su "Black Mystery", dok su treći Slovenci u kokpitu broda "Generali Assilina" sa kormilarom Samom Žvanom iz kluba "Mariborčanka".

Deseto mjesto u ukupnom poretku sa vremenom 12:53,32 pripalo je posadi Marine Kaštela za kormilom koje je bio Joško Berket.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij