hren
 

100 PRIJAVA DAN PRIJE OTVARANJA REGATNOG UREDA 73. VIŠKE REGATE
73. Viška regata ili kako se ove godine najavljuje i kao "MAMMA MIA" Viška regata, u organizaciji J.K. LABUD i ove godine privlači jedriličare iz cijele Europe. Regatni ured za prijave otvara u utorak 18. listopada u 9 sati uz radno vrijeme svaki dan do 19.30 sati, a on-line je već prijavljeno blizu 100 posada.

Osim hrvatskih, već su stigle prijave, slovačkih, malteških, britanskih, švedskih, čeških, slovenskih i crnogorskih posada, a svoj su dolazak najavili su talijani i austrijanci.  Na  startu prve etape SPLIT - VIS u ovaj petak 20.listopada, očekuje se preko 150 jedrilica i oko 1000 jedriličara.

Uzrok velikog interesa za sudjelovanjem dobra vremenska prognoza sa suhim vremenom i dosta vjetra, ali i organizacijska novost koja je uvedena prošle godine i koja se odnosi na razvrstavanje krstaša  prema kojoj će  Regatni odbor u skladu s pristiglim prijavama razdijeliti krstaše razreda Open na podrazred  racing (regatnih) i cruising (navigacijskih) krstaša vrijedi i za ovo izdanje "Viške.  Ovim se daje mogućnost jedrilicama koje nemaju vrhunsko jedrilje da budu pobjednici u okviru svojih skupina. Sudjelovanje na regati najavili su i hrvatski glumci kao svoj doprinos brendiranju Visa kao filmske "Mamma mia"destinacije. Očekuju se Vedran Mlikota-Brosman, Damir Markovina-Firth, a za mjesto  hrvatske Meryl Streep pod jedrima, natječaj je još otvoren.  Višegodišnjem partneru regate ULTRA BENETEAU yacht charteru od ove godine se kao partner Viške regate pridružio i JL STORE koji će na dar najbržim skiperima darovati sat Strumento Marino Regatta Vip,a ujedno će i svaka prijavljena posada na dar dobiti poklon paket s praktičnim sitnicama koje olakšavaju svakodnevno guštanje u moru i vjetru.

Za posade s jedrilica koje će biti vezane na plutačama ili na sidru i ove godine je osiguran besplatan prijevoz s "kraja" i na" kraj" s dvije pasare, koje će do 24 h biti u stalnom transferu.

Višani će na svoje doći u subotu, uživajući u regati u Viškoj vali, ali i mnogim drugim zabavnim programima koje su Grad Vis i turistička zajednica pripremili za natjecatelje, goste i mještane Visa. U nedjelju u 9 sati predviđen je start druge etape na realiciji VIS – SPLIT, a pobjednik se na velikom mulu ACI-ja očekuje već nešto iza 12 sati. Natjecanje u organizaciji splitskog cigar kluba MAREVA predviđeno je u petak u 19 sati .


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij