hren

Hrvatska je preživjela pakao Kijeva, Hrvatska je nadigrala i pobijedila Ukrajinu u gostima, uspjeh je to koji nije nijednoj reprezentaciji pošao za rukom i nogom u posljednje dvije godine, uspjeh koji je Hrvatskoj donio dodatne kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.
Zlatko Dalić debitirao je pobjedom, iako teško je govoriti o nekakvom izborničkom potpisu nakon par dana druženja. Dalić je gurnuo Modrića bliže ukrajinskom golu i na bekovske pozicije stavio Vidu i Vrsaljka. I dok se Vrsaljko baš i nije snašao na lijevoj strani, a Vida muku mučio sa sjajnim Konopljankom, Luka Modrić je još jednom bio maestralan. Bio je ponovno nerješiva enigma za protivnike, dirigirao je hrvatskim napadom i poveo Hrvatsku do važne i nužne pobjede.
 
Visokim pritiskom Hrvatska je ušla u susret, Ukrajinci su prvih desetak minuta imali velikih problema s izlaskom iz svoje polovice. Tek su sporadično dolazili do lopte, ali Hrvatska inicijativu nije pretvorila u vodstvo. Naprotiv, bolju priliku imala je Ukrajina. U 11. minuti Konopljanka je prošao Vidu, ubacio u sredinu gdje Subašić čisti i sudara se s Vrsaljkom. Obojica su završila na podu, netko od Ukrajinaca tukao je s ruba kaznenog prostora, ali pojavio se od nekud Lovren i otklonio opasnost.
 
Kako je vrijeme odmicalo Ukrajinci su igrali sve bolje. Jarmolenko i Konopljanka bili su, kao i Modrić, nerješiva enigma protivničkim braničima, najbolju prigodu za gol upravo je skuhao ovaj ukrajinski dvojac. Nakon pola sata igre Jarmolenko je ubacio s desne strane, na glavu Konopljanke čiji udarac s pet metara srećom odlazi kraj gola.
Na odmor se otišlo bez golova, bio je to rezultat koji nije odgovarao nikomu. U nastavku Dalić radi sitnu, ali bitnu izmjenu. Šalje Mandžukića na krilo, a Kramarića u vršak napada - i pogađa. Nakon dvije trećine igre Modrić sjajno gađa srce ukrajinskog šesnaesterca s desne strane, Kramarić u maniri pravog golgetera glavom zabija za vodstvo Hrvatske.
 
Za razliku od susreta s Finskom kada je Hrvatska nestala nakon postignutog gola, u Kijevu se slično nije dogodilo. Inicijativa je i nakon gola ostala na hrvatskoj strani. Ukrajinci do kraja nisu ozbiljnije prijetili Subašićevom golu, a da ne bude stresa do kraja susreta pobrinuli su se Hrvati u 70. minuti prekrasnom akcijom. Dugom loptom Vrsaljko je pronašao Rakitića, koji je pobjegao iza leđa ukrajinske obrane, veznjak Barcelone iz prve šalje loptu na lijevu vratnicu, a Kramarić poentira za 2:0 i dodatne kvalifikacije!
 
Posao još nije gotov, treba u dvije utakmice proći protivnika u dodatnim kvalifikacijama, ali ako ništa, veseli napokon dobra igra, Hrvatska će s puno samopouzdanja ući u posljednje dvije utakmice za Svjetsko prvenstvo.
 

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij