hren
 

Na aerodromu su ju uz novinare i ponekog navijača dočekali gradonačelnik Milan Bandić i izbornik atletske reprezentacije Mladen Katalinić te njezini roditelji

Europska, olimpijska i svjetska prvakinja Sandra Perković sletjela je u zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu! Sandru su nakon osvajanja svjetskog zlata na SP-u u Londonu hicem od 70,31m dočekali navijači, roditelji, novinari, predstavnici Saveza i gradonačelnik Milan Bandić. Gradonačelnik grada Zagreba uručio joj je poklon i dao tortu.

POGLEDAJTE VIDEO: Doček zlatne Sandre Perković

- Malo nam je kasnio let, svugdje je lijepo, ali doma je najljepše - rekla je Sandra po povratku nakon što joj je avion kasnio, a u Zagreb stigao u 00.30 sati pa nastavila:

- Jako je lijepo vratiti zlato u svoje ruke. Slušala sam Edisa i zato sam tu gdje jesam. Uvijek može bolje i radimo na tome da svaki put bude bolje. Nikad nisam na ovakvoj razini bacala da svih šest hitaca leti tako daleko, i peta serija je bila na granici 70 metara. Mislim da dobro radimo i da smo tek na pola puta naše karijere.

Otišao je Usain Bolt. Vrijeme je za neke nove ikone atletike.

- Bolt je otišao, to je velika ikona svjetske atletike. Sad je vrijeme da dođu neki novi, neki mlađi, to je čar sporta. On je veličina, ali da će doći netko novi - doći će. Vidjeli smo se dva puta u "call roomu", ali nije bio raspoložen zbog ozljede. Čut ćemo se već.

Njezin trener Edis Elkasević objasnio je da Sandra nije imala svoj disk u finalu. Da jest, možda bi gledali i hitac preko 72, 73 metra.

- Sandra prvi put baca s ovoliko dana pauze između kvalifikacija i finala. Mi svake godine imamo novi raspored. Falilo je malo sreće, ali ne da nismo sretni, mi smo presretni. No, za 72, 73 metra falilo je malo sreće. Možda i njezin disk s kojim inače baca na svim mitinzima, ali na Svjetskom nije jer su takva pravila.

Stipe Žunić je osvojio broncu.

- To je Stipina prva medalja, izborio se i svaka čast. Sada još samo neka krene putem Sandre i Sare i to je to.

Za kraj je riječ dobio i gradonačelnik Milan Bandić.

- Sandra je sve rekla. Mi smo prijatelji i nemam što dodati. Njezin uspjeh je i moj uspjeh jer volim ljude koji su uspješni.

Izvor: 24sata.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij