hren
 

USKORO POČINJE LIGA NACIJA
ZA MALO više od godinu dana počinje novo natjecanje europskih reprezentacija - Liga nacija. 

UEFA je Ligu nacija predstavila kao novo natjecanje koje će zamijeniti većinu prijateljskih utakmica. Počet će u rujnu 2018. godine i  sudjelovat će 55 reprezentacija koje će biti razvrstane u četiri jakosne lige (A, B, C, D).
U najjače dvije lige bit će četiri skupine s tri reprezentacije, a na završni turnir će se plasirati pobjednici skupina. Četiri reprezentacije preko Lige nacija će izboriti plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine, a četiri najlošije ispadat će iz liga.

Jakosne skupine popunjavat će se prema UEFA-inoj ljestvici iz studenog, a da se skupine rade danas Hrvatska bi bila u najjačem razredu.
Trenutačno, prema ljestvici iz ožujka, u prvoj ligi su još: Njemačka, Francuska, Portugal, Belgija, Španjolska, Engleska, Švicarska, Italija, Poljska, Island i Bosna i Hercegovina.
U B ligi su Irska, Rusija, Austrija, Švedska, Slovačka, Wales, Ukrajina, Nizozemska, Sjeverna Irska, Češka, Turska i Mađarska, a u C ligi su Grčka, Rumunjska, Slovenija, Izrael, Srbija, Danska, Bugarska, Albanija, Škotska, Crna Gora, Norveška, Litva, Azerbajdžan, Cipar i Armenija. 
Ostatak europskih reprezentacija je u najlošijoj ligi.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI: