hren
 

Mnogi su se potiho nadali da će se Lukas Podolski od dresa Die Mannschafta oprostiti pogotkom, ali nitko nije očekivao da će se u oproštajnoj utakmici protiv Engleza oprostiti jednim od najljepših golova u svojoj karijeri, golom za pobjedu Njemačke...

Bila bi to tek još jedna prijateljska utakmica reprezentacija. Doduše, s nešto većom težinom, jer ipak se radi o ogledu Njemačke i Engleske. Samo je jedna "sitna" činjenica dodala ogroman uteg na vagu, ubacila poneku knedlu u grlo i zasuzila poneko oko - od reprezentacije se oprostio Lukas Podolski.

4672 dana prošla su od prvog Poldijevog nastupa za Njemačku do zadnjeg, u prijateljskoj utakmici u Dortmundu, protiv ljutih rivala Engleza. Do danas je 129 puta nastupio za reprezentaciju, postigao 48 golova, prikupio najviše nastupa u eri Joachima Löwa, zaslužio je oproštaj u ovakvoj utakmici, 130. je put navukao njemački dres i golom začinio predstavu.

I to kakvim! Nogometna romantika na najjače, svi nogometni bogovi i fortune usmjerili su pogled na Signal Idunu jer trebalo je kako treba ispratiti Poldija.

Uspjeh zagarantiran, od prve je minute kapetan Poldi grizao i prijetio, želio se oprostiti golom, ali pogled na licu kad ga je napokon i zabio rekao je sve, nije moglo bolje.

Golčina za oproštaj, u 130. nastupu 49. gol, nakon kratke kombinacije lopta u 69. minuti dolazi do Podolskog, odapinje s više od 20 metara i pogađa desne rašlje, dva Joea Harta ne bi mogla ništa. Za pobjedu. Protiv Engleza. Iz prvog udarca u okvir domaćina.

A utakmica? Englezi nešto bolji, Ter Stegen dobro branio, zar je uopće bitno?

Izvor : Sportnet.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij