hren
 

EPILOG
Četvorica navijača, dvojica 24-godišnjaka i po jedan 30-godišnjak i 28-godišnjak, koji su zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju uhićeni nakon utakmice Prve HNL između Hajduka i Rijeke prošle subote na Poljudu dobilo je mjeru opreza, odnosno zabrane posjećivanja svih Hajdukovih i utakmica nogometne reprezentacije, te zabranu približavanja mjestima odigravanja utakmica na razdaljini od 500 metara, a ukoliko to ne budu poštivali mjera će im se zamijeniti zatvorom, doznaje se na tužiteljstvu.

Navijače je nedugo nakon utakmice policija uhitila, kriminalistički istražila, te ih privela sucu istrage Županijskog suda u Splitu s prijedlogom za određivanje istražnog zatvora što je sudac odbio i pustio ih na slobodu. Na to se žalilo Općinsko državno odvjetništvo opet tražeći da ih se zatvori zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi mogli ponoviti kazneno djelo za koje ih se tereti ili počiniti novo kazneno djelo. 

"Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu prihvatilo je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Splitu i utvrdilo da postoji osnovana sumnja da su okrivljenici počinili kazneno djelo koje im se stavlja na teret te je dosljedno tome protiv četvorice okrivljenika temeljem odredbe članka 98. stavak 5. u svezi s člankom 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku odredilo mjere opreza zabrane posjećivanja određenog mjesta i područja, i to svih utakmica HNK Hajduk Split i nogometne reprezentacije Republike Hrvatske na način da se ne smiju približiti mjestu odigravanja utakmice na razdaljinu manje od 500 metara. U slučaju nepridržavanja mjera opreza, one će se zamijeniti istražnim zatvorom", objavilo je tužiteljstvo na svojim stranicama.

Četvorica navijača bili su dio ružnih scena sa Jadranskog derbija na kojem je dio navijača neprimjereno navijao i vrijeđao nacionalne manjine, a pred sam kraj utakmice je 22-godišnjak s metalnom šipkom upao na teren gdje je trčao za sucem utakmice.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij