hren

DOKUMENTARAC O PARAOLIMPIJCU MIHOVILU ŠPANJI
U petak, 2. prosinca, u 19 sati, na splitskom Kampusu u Sveučilišnoj knjižnici održat će se prikazivanje dugometražnog dokumentarnog filma 'Skrivena strana medalja' redateljice Antonie Dubravke Carnerud koja će uz samog protagonistu filma Mihovila Španju prisustvovati projekciji.

Film prati život Mihovila Španje, plivača koji je u dobi od šest mjeseci obolio od dječje paralize, a koji sa 26 medalja osvojenih na svjetskim i europskim prvenstvima te na Paraolimpijskim igrama nosi titulu najtrofejnijeg hrvatskog sportaša. Ovo je prvenstveno njegova priča – od djetinjstva pa do današnjeg dana kada se kroz svoja unutarnja razmišljanja osvrće na vrijeme koje je prošlo, ali izražava i svoja mišljenja o situaciji u sportu, o politici oko sporta, o životu mladih danas, o obitelji, kao i o svojim strahovima te moralnim i drugim vrijednostima u koje vjeruje. Film je strukturiran kroz nekoliko vremenskih i narativnih linija koje se međusobno isprepliću, a sama priča je uokvirena kroz Mihovilova današnja razmišljanja i osjećaje vezane uz proces teške prilagodbe na život nakon prestanka bavljenja profesionalnim sportom. Nesnalaženje u situaciji, sumnje u svoje sposobnosti, strah od neuspjeha tako postaju nit vodilja koja spaja sve ostale segmente filma.

Osim Mihovila i njegovih najbližih članova obitelji i trenera Deana Kontića, u filmu se pojavljuju i paraolimpijka Ana Sršen te prof. dr. Mirjana Krizmanić, psihologinja.

Uz režiju, Antonia Dubravka Carnerud potpisuje scenarij i produkciju, dok je na filmu kao scenaristički suradnik radio Mihovil Španja. Direktor fotografije je Mišo Sorić koji je odradio i montažu filma, za glazbu su bili zaduženi Zack Hemsey i Žarko Dragojević, a film nastaje u produkciji kuće Hrvatski film d.o.o/Croatian Films Ltd.. Razvoj filma Skrivena strana medalja podržan je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij