hren
 

POI RIO
Hrvatska stolnotenisačica Sandra Paović plasirala se u finale paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon što je u polufinalnom susretu kategorije 6 pobijedila Ukrajinku Marinu Litovčenko 3-1 (11-6, 11-8, 10-12, 11-9).

Paović je ulaskom u finale osigurala treću medalju za Hrvatsku na POI u Rio de Janeiru nakon što je Zoran Talić osvojio srebro u skoku u dalj, a Velimir Šandor broncu u bacanju diska.

Paović je u Rijo stigla kao aktualna svjetska i europska prvakinja, a svoj pobjednički niz nastavila je i u dvorani Riocentro.

"Ovaj turnir je iznimno težak za Sandru jer od nje svi očekuju, ne samo medaljum već i zlato," kazala je trenerica hrvatske reprezentacije Mirela Šikoronja.

Nakon što je dobila prva dva seta, Paović je u trećem setu imala vodstvo 9-5, a potom i meč loptu na 10-9. No, ipak je ispustila set. Četvrti set je bio izjednačen do 9-9, a tada je Sandra dobila dva vezana poena za pobjedu i ulazak u finale gdje je očekuje Njemica Steffi Grebe koja je sa 3-2 pobijedila Ukrajinku Antoninu Khodzjnsku.

"Litovčenko je iznimno neugodna suparnica. Bio je to fizički i psihološki težak meč," dodala je Šikoronja. 

Nažalost, Anđela Mužinić nije se uspjela plasirati u polufinale kategorije 3 nakon što je u četvrtfinalu izgubila od prve igračice svijeta Šveđanke Anne-Carin Ahlquist 2-3 (11-3, 10-12, 7-11, 11-3, 5-11).

Mlada Splićanka je gubila 0-1 i 1-2 u setovima i oba se puta vraćala. Nažalost, odlučujući, peti set je ipak otišao na švedsku stranu.

"Anđela nažalost, nije uspjela. Bilo je to finale prije finala. Igrala je odlično, ali je u završnici malo popustila," dodala je trenerica hrvatske reprezentacije.

{gallery}novosti/2016/09/tema/galerija:::0:0{/gallery}


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_8451)

    Bravo Sandra! Cestitke od srca!

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara