hren
 

NOVI OD GLAVE DO PETE
Hajduk – Slavija Prag igraju večeras u Poljudu s početkom u 19 sati. Da se stigne i na Euro, na polufinale Francuza i Nijemaca.

Ali, Slavija je važnija, sve ono što zanima navijače “bijelih”, odnosno kakav će se Hajduk prikazati večeras nakon 1:0 protiv Splita, dobrog prvog dijela, ali i znantno slabije utakmice u nastavku.

Slavija odmah budi sjećanja i priče o 1911. godini, o osnivanju Hajduka, o stoljetnoj priči kako je to balun u Split došao iz Praga i legendarne pivnice ‘U Fleka’. Utakmica koja nikad nije obična. 

Prilika pokazati učitelju što se naučilo...

Uglavnom, učitelj dolazi ispitati svoga učenika da vidi koliko je naučio. Zadnjih prigoda, učitelj iz Praga je redovito pobjeđivao. Za 100. rođendan, na prepunom Poljudu 2:0, a prije dvije godine na Slavijinu stadionu Eden pri rezultatu 2:0 za Slaviju ušli su navijači u teren da se zagrle i bratime, bilo je to više od baluna, u 73. minuti. Međutim, rezultat je isto bio na strani praških majstora.

E sad, nije li ovo prilika za revanš, pa neka je Slavija trenutno stabilnija financijski, jača za kineske ulagače? Baš sad je čas...

Jer, Hajduk danas prikazuje novu momčad, novi drugačiji Hajduk, samo sedam dana do nove sezone. Odbrojavanje je do Europe, idući četvrtak “bijeli” su u Rumunjskoj i sad treba vidjeti koliko se toga može nazrijeti kroz večerašnji nastup.

Hajduk nov, od glave do pete. Od predsjednika, preko trenera do osmog tamo novaka na bogatom popisu pridošlica.

Tino Sušić, jedan od starosjedilaca, bio je u điru po gradu, da pozove Splićane na večerašnji doživljaj, na najavu nove sezone, da pokaže nove dresove u kojima će Hajduk istrčati:

- Sviđaju mi se novi dresovi, odlični su, baš me podsjećaju na one dresove kakvi se vide i sada u reprizi serije Velo misto koju pogledam kad god mogu – kaže Sušić.

Rumunjska na pameti

A generalka, Slavija i odmah potom Rumunji?

- Kad bismo u Rumunjskoj ostvarili dobar rezultat, odmah bi nam sve bilo lakše. Dosta je novosti. Ali, suradnja na treninzima i rad su zapravo odlični. Treba nam vremena da se priviknemo na nove zahtjeve, ali mislim da u svakom idućem trenutku izgledamo sve bolje. Nadam se da će se i to vidjeti već večeras – rekao nam je Sušić.

Teško je kuvertirati Pušnikov sastav, on je rekao da će dosta aduta sakrivati, kao i namjeru kako će se suprotstaviti Iasiju.

Svejedno, ako se večeras neće moći pročitati kako protiv Iasija, iščitat će se dosta o novoj momčadi, pogledati nove aktere koji reflektiraju na bijeli dres.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_9224)

    Oće li oni iz Francuske doć na otvaranje i svojim dolaskom uveličat večerašnju proslavu.

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij