hren

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić objavio je popis igrača koji će predstavljati Hrvatsku u Francuskoj. S prvotnog popisa otpali su Dominik Livaković za kojeg se to znalo i uoči početka priprema, Alen Halilović, Duje Ćaleta-Car i Domagoj Antolić...

Ante Čačić otkrio je karte i objavio imena igrača koji će predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu. Na prvom popisu bilo je 27 imena, bilo je odmah jasno kako će Dominik Livaković biti prekobrojni vratar i ostalo je za vidjeti tko će osim njega otpasti.

Odluka je pala na po jedno ime iz svake linije pa je tako iz obrane otpao Duje Ćaleta-Car, stoper Red Bull Salzburga i igrač s najmanje iskustva u reprezentaciji od pozvanih, iz vezne linije ispao je kapetan Dinama Domagoj Antolić, a od onih orijentiranih prema naprijed - Alen Halilović.

Od nabrojanih nekako se činilo da je Halilović najbliži odlasku na Europsko prvenstvo, ali Čačić je ipak dao priliku Duji Čopu, Anti Ćoriću i Marku Rogu. Inače s Halilovićem Čačić nije bio posebno zadovoljan niti u onom susretu u Osijeku u kojem je Hrvatska igrala protiv Izraela, a očito ga nije uspio niti na ovim pripremama uvjeriti da ga povede na Europsko prvenstvo.

Inače, javio se problem s Vedranom Ćorlukom koji je zaradio udarac u stopalo na posljednjem treningu i s bolnim grčem na licu napustio je travnjak.

Koliko je ozbiljna ozljeda, znat će se nakon obavljenog snimanja. Ne treba posebno napominjati koliko bi bio težak udarac za Hrvatsku da Ćorluka ne bude mogao nastupiti u Francuskoj. Već ranije prekrižen je Dejan Lovren i tako bi Hrvatska ostala bez, u nekim kombinacijama, prvog stoperskog para.

U tom slučaju Čačić bi imao na raspolaganju samo tri kandidata za dvije stoperske pozicije za koje bi se borili Vida, Jedvaj i Schildenfeld.

Popis reprezentativaca:

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Lazio)

OBRANA: Darijo Srna (Šahtar), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli), Gordon Schildenfeld (Dinamo), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen)

VEZNI RED: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Dinamo), Ante Ćorić (Dinamo)

NAPAD: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Dinamo), Duje Čop (Cagliari)

Izvor : Sportnet


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij